t



Publisert:  10.11.06

 

 

Blåbær

ARNE HEIMESTØL

Nå begynner det å bli modne blåbær.  Fremdeles er de forholdsvis sure, men når varmen setter inn fra og med tirsdag, kan det bety av vi kan hente mer saftige og søte bær etter hvert.

Jeg har ikke funnet store mengder ennå.  Men er en tålmodig, vil en finne det en trenger.

Blåbær er fremdeles ett av de mest populære og lettest tilgjengelige av de ville bæra våre. De smaker deilig rett fra busken og hvem sier nei til nyrørt blåbær med sukker en høstdag?

De er også brukbare til svært mye, syltetøy, saft, og til desserter og kaker av ulike slag. De egner seg godt til å fryse, både hele og rørte med litt sukker.  Les mer her.

Kosthold med mye frukt, bær og grønnsaker er vist å beskytte mot flere kronisk sykdommer, særlig hjerte-karsykdom. Den forebyggende virkningen antas å ha sammenheng med den store mengden antioksidanter man får i seg ved å spise et slikt kosthold, det er ikke mulig å plukke ut et enkelt stoff. Blåbær og krekling er det to ville bærslagene som inneholder mest antioksidanter. I tillegg har blåbær særegne medisinske egenskaper.  Les mer her.


 

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |