t



Publisert:  10.11.06

 

 

Kaffemat til helga

Jofrid Lønningen serverte en nydelig nøttekake til kollegaer på Hedalen barne- og ungdomsskole denne uka.  Her deler hun oppskriften på kaka med oss.

3 egg
2 dl sukker
1 dl nøtter
2 dl sammalt hvetemel, grov
1/2 ts bakepulver

Oppå kaken:

5 dl kremfløte
5 ss sukker
hermetiske pærer
revet sjokolade

Rund form, 24 cm
170 grader i 30-40 min. på nederste rille.

  1. Mal nøttene og bland dem med mel og bakepulver.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, og fold inn nøtte- melblandingen.
  3. Fyll røra i smurt form og stek kaken.
  4. Kjøl kaken.  Pisk krem og ha den på.
  5. Pynt med hermetiske pærer og revet sjokolade.

Bon apetit!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |