t

Publisert:  10.11.06

Hedøler til topps i kretsrenn på Eggeåsen

JAN-ARILD HEGDAL

Selv om årets vinter ikke er den beste for langrenns aktiviteter i Hedalen, er det mulig å få gode resultater i skisporet. Det har i løpet av vinteren ikke bare blitt mange mil på ski for de aller ivrigste løperne, det har også blitt en del mil i bil for å kunne trene og konkurrere under gode forhold.

På lørdag reiste de aller ivrigste skiløperne fra Hedalen til Eggeåsen i Vestre Slidre for å gå kretsrenn. Her stilte alle de beste skiløperne fra Valdres til start. Totalt var det ca. 80 løpere som stilte til start i rennet.

I en knallhard 3 km fristil løype gikk Anders Berg Stensrud helt til topps i klasse gutter 12 år, i hard kamp med 2 løpere fra Fjellblom. I samme klasse ble Aleksander Hegdal nummer 6. Petter Grønbeck deltok på sitt første kretsrenn, etter å ha gjennomført et fint renn ble han nummer 9 i gutter 12 år.

I klasse jenter 9 år stilte Hanne Bjørgan og Mona Ildiko Hegdal. I denne klassen er det ingen rangering men tidene blir tatt. Tidene viste at Hanne hadde best tid og Mona Ildiko hadde tredje best tid blant de beste 9 år's jentene i Valdres.

På søndag ble skijengeN splittet. Anders valgte å reise til Lyngna for å samle OA-cup poeng i KK-rennet. I konkurranse med de beste skiløperne i Vest-Oppland oppnådde Anders en flott 4. plass på klassisk fellesstart, bare 15 sekund fra første plassen. Et imponerende resultat! I OA-cup rennene er nivået flere hakke høyere enn i kretsrenn i Valdres.

De andre reiste til Åsemyra for å gå fellesrenn i Sør-Aurdal sammen med skiløpere fra Bagn, Begna og Begnadalen. Her ble Aleksander og Petter nummer 1 og 3 i sin klasse. Mens Hanne og Mona Ildiko tok de to første plassene i sin klasse.

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |