Sist oppdatert: 02.01.2007 06:55

"Det største jeg har opplevd som skuespiller"

ARNE HEIMESTØL
 

 

 

- Ja, dette var Edvin Fossholm sin kommentar etter første revyforestilling 6. dag jul. Sammen med Jarle Heiene hadde han ansvaret for  innslaget om "Helsenningsøstrene". At karene ikke var helt stø på fele, visste de fleste, men det gikk et sukk gjennom forsamlingen da Hemsingsøstrene kom inn på scena og leverte feiende friskt fiolinspill. Dette ble et skikkelig punktum for en vellykket forestilling - en gjennomgang av noe av det som har skjedd i Hedalen og i Valdres de siste årene.

I skrivende stund er Hedalen Ungdomslag i gang med andre forestilling på samme dag. Vi anbefaler de som ikke har sikret seg billett til en av de to siste forestillingene 5. og 7. januar, å ta kontakt med Håvard på 90 79 44 33 eller Geir på 97 58 64 78 med det første, for her vil det antagelig bli rift om plassene.

I omtalen vil vi ikke røpe for mange av poengene. Revyen "Hedalen akkurat.no" er ferskvare som må oppleves. Det fortjener du, og det fortjener Hedalen ungdomslag som har lagt ned et solid forberedelsesarbeid de siste månedene.

At nervene var i høyspenn foran premieren, visste ikke vi så mye om. 40 utforkjøringer i Begnadalen og glatt vei over åsen førte til hurtigutrykning. Håvard Sukke grusa veien til Begnadalen, for Hemsingsøstrene kom rett fra Trondheim, og de måtte naturligvis komme fram til første forestilling. - Vi hadde ikke trodd at det skulle lykkes å få dem med, forteller teaterleder Gunn Kjensrud. - Men vi spurte, og mor Bente tente på ideen. Men premieren måtte flyttes til 6. dag for å få dette til.

Fjorten skuespillere, seks musikere, én på lyd, én på lys, én på kulisser og fire på sminke var i aksjon i forbindelse med forestillingen. I tillegg hadde ungdomslaget engasjert Bjørg Brenden og Gunvor Strandbråten til å sy kjoler.

Flere tema ble berørt. Her nevner vi Mystic Mountain og Hedalen.no, småsamfunnsprosjektet, innflytteres syn på Hedalen og Bergsrudkarene. Det ble ellers et nytt møte med professor Hansen, og denne gang møtte jammen frua hans opp også.

Tekstene til forestillingen var skrevet av Gunn Kjensrud, Edvin Fossholm, Arnstein Kjensrud, Lise Marie Nordby, Roar Myrvang, Lars Elsrud og Mari-Ann Klemmetsrud.

Kjell Ivar Vestrom gjorde en solid jobb som leder av bandet. Sammen med Arild Bjørnstad hadde han arrangert musikken.

Her kommer noen uttalelser fra publikum etter premieren:

Toril Grønhaug

"Jeg satt på Lokalet og koste meg fra første nummer ble presentert. Er imponert over alt revygjengen har klart å få til av egenproduserte innslag.
Var veldig begeistret over alle de fine sangene som ble fremført meget sterkt. Både sang og orkester var meget "proft". Mest honnør må gå til Hemsing-søstrene som var så sporty stilte opp på Lokalet i Hedalen 6. dag jul. Det var noe jeg følte hele salen var imponert over. Gratulerer til ungdomslaget med flott revy!"

 

Ingvil Herskedal

"En flott og variert forestilling! Musikk og sang - det er de gode på. Men det er vel et lite spenn fra Helsenning- til Hemsing-søstrene - skjønt utstråling til de "lokale" søstrene" var det ingenting å si på...."

 

Kari Halldis Brenden

"Det beste jeg har sett! En stilfull scene med virkningsfulle effekter. Prima orkester - med en kapellmester (Kjell Ivar) som har funnet sin plass.

Edvin i kjent stil - briljant i rollen som glamourdame, tar timingen på kornet i alle sine roller. Duoen Arnstein og Leif Erik ga meg både frysninger og gysninger. Gunn Kjensrud har grepet som drivende regissør."

Ovar Sørlie

"En god forestilling med stor spilleglede av nye og "gamle" aktører og dyktige sangere og musikanter.
Den store og mest positive overraskelsen var likevel da søstrene Hemsing dukket opp og rettet opp for søstrene Helsenningen's noe svake fiolinspill. KJEMPEBRA!"
 

Tone Bjerke og Svein Harald Liodden
 

Revyen var veldig bra, med god kombinasjon av musikalske innslag og sketsjer. Felespill i fra Hemsingjentene satte prikken over i-en, og kom som en stor overraskelse.


Nok en bra forestilling i fra Hedalen ungdomslag. Anbefales!