Publisert:  10.11.06

Sølv til Anders Berg Stensrud i kretsmester-skapet i helgen

JAN-ARILD HEGDAL

I helgen ble kretsmesterskapet i langrenn arrangert på Lygna skistadion.
Denne gangen skulle ikke guttene bare konkurrere med skiløpere fra Valdres og Toten regionen, også mange løpere fra Gudbrandsdalen stilte til start.

Lørdag stod det sprint fristil på programmet. 30 løpere var påmeldt i gutter 14 klassen. Løperne ble inndelt i heat med poenberegning, der alle fikk gå 3 heat. Løypa var 600 meter. Anders vant alle sine heat og gikk dermed til Superfinalen som bestod av de 4 beste løperne ut fra poengbergeningen. Superfinalen ble et rivende oppgjør mellom Anders og Edvard Kjørstad fra Tormod Skilag i Gudbrandsdalen. Anders måtte gi tapt med en skilengde etter en spennende innspurt.

I innledende heat gjorde Aleksander Hegdal årsbeste med en 3., 4. og 6. plass. Dette gav totalt en 19. plass. Petter Grønbeck ble i sine heat nummer 5., 5. og 6. Det gav totalt en 26.plass.

Petter, Anders og Aleksander

Søndag stod 3 km klassisk på programmet. Anders dro som eneste løper fra Hedalen til Lygna for å kjempe om medalje i kretsmesterskapet. Smøreteamet hadde denne gang en utfordring ettersom gradestokken viste 0 grader. Nok en gang ble det et drabelig oppgjør mellom Anders og Edvard Kjørstad. Anders gikk et jevnt og sterkt renn. Han ble nummer 2, kun 6 sekunder bak Kjørstad.

Denne helgens renn viser at Anders er med helt i toppen av løpere i Oppland i gutter 14 klassen.

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |