KM på Lygna

JAN-ARILD HEGDAL

Den 27.01 og 28.01 ble det arrangert Kretsmesterskap i langrenn på Lygna. Lørdag var det klassisk sprint og på søndag var det 5 km fristil som stod på programmet.

På sprinten lørdag deltok Anders Berg Stensrud og Aleksander Hegdal.
Sprinten ble innledet med prolog. Tidene løperne fikk i prologen dannet grunnlag for hvilke kvartfinale heat de ble satt opp i. Anders var nok noe uheldig med kvartfinale heatet og havnet i heat sammen med 2 av de beste løperne, blant annet han som vant sprinten til slutt. Anders ble nummer 3 i sitt heat kun slått av nummer 2 med noen få centimetere. Det var kun de 2 beste i kvartfinalen som gikk til semifinale. Anders ble nummer 11 totalt i sprinten.

Aleksander ble nummer 4 i kvartfinalen, det ble en 20.plass til Aleksander. Totalt 30 løpere var påmeldt til sprinten.

På lørdag deltok Anders i 5 km fristil. Denne gang var Anders uheldig med startnummeret, han ble gående først i løypa det meste av løpet. Anders ble nummer 9 i dette rennet. Men det er jevnt og hard konkurranse i G-15 klassen, han var kun 11 sekunder fra 5.plassen.

Kristian Nordby deltok i G-16 klassen som gikk 7,5 km fristil. Ettersom Kristian har vært plaget av sykdom den siste tiden valgte han å bryte løpet.

I forbindelse med KM ble det også arrangert renn for yngre årsklasser. Hanne Bjørgan deltok i J-12 klassen. Jenten gikk 2 km fristil. Hanne gjorde her årets beste renn og ble nummer 4, kun slått av vinneren med 19 sekunder.