Sist oppdatert: 30.08.2009 09:44

Pressemelding fra Eidsiva bredbånd

  Eidsiva bredbånd har gjort avtaler med Vang, Vestre Slidre og Sør-Aurdal om utbygging av bredbånd. Utbyggingen vil gi kommunene 99 prosent dekningsgrad. Avtalen er verdt 3,9 millioner kroner.

– Dette representerer nok et viktig oppdrag for oss i vår ambisjon om å bygge ut bredbåndsnett i Hedmark og Oppland, sier salgs- og markedsdirektør i Eidsiva bredbånd, Lars Baukhol.

Avtalen innebærer at de fleste av cirka 470 husstander i kommunene Vang, Vestre Slidre og Sør-Aurdal som ikke har fast, stasjonært bredbånd i dag, vil få mulighet til radiobasert bredbånd med opp til 4 Mbps kapasitet. ADSL eller høyhastighets oppkoblinger via fiberkabel, vil også kunne være et alternativt tilbud i noen områder.

- Det gleder oss nå å tilby tilnærmet komplett bredbåndsdekning til enda flere av våre samarbeidskommuner, sier Baukhol. Rammen for dekningsgarantien i avtalen er 3,9 mill. kr over 10 år.

Oppland fylkeskommune finansierer 3,0 av de 3,9 millionene som samlet utbygging representerer, mens kommunene selv finansierer resten.

Viktig for kommunene
- Dette er en viktig avtale også for våre kommuner. Tilgang til bredbånd er avgjørende for å kunne bo og virke i et moderne samfunn som vårt. Oppland fylkeskommune har gått i bresjen for å sikre god dekning i hele fylket. Avtalen med de tre kommunene i Valdres innebærer en
viktig utbygging for bygderelaterte områder i Oppland, sier fylkesordfører Audun Tron.

Best der du bor
Det er blant annet de lokale energiselskapene i Valdres som eier Eidsiva bredbånd, og som gjennom denne avtalen ivaretar sin rolle som nav i det lokale næringslivet, sammen med det samfunnsansvar det innebærer å skaffe bredbånd til de i Valdres som ikke har.

- Eidsiva bredbånd sitt slagord og visjon er ”Best der du bor”, og målet er at alle husstander i vårt dekningsområde skal ha et tilbud, sier salgs- og markedsdirektør Lars Baukhol i Eidsiva bredbånd. Eidsiva bredbånd er størst på radiobasert bredbånd i Oppland og Hedmark, og har sammen med det offentlige arbeidet for å bedre bredbåndsdekningen siden 2007. Gjennom
engasjement i disse prosjektene har rundt 2000 husstander og bedrifter fått bredbånd.
Valget av bredbåndsleverandør er foretatt etter en åpen anbudskonkurranse.
Les mer om Eidsiva bredbånd på: www.eidsiva.net