Sist oppdatert: 16.10.2012 06:23

Skolegruppa kommenterer

ARNE HEIMESTØL
  Skolegruppa har drøftet innspillene de fire grunnskolene i Sør-Aurdal  kom med. Varaordfører Svein Bakke mener at kommunen må ta tak i de utfordringene skolene peker på.

– Da vi besøkte de fire skolene, var konklusjonen ganske entydig – tommelen ned for IKT Valdres. For det første støtter jeg kravet om å få inn skolefaglig kompetanse i IKT Valdres. For det andre må IKT-ansvarlig på den enkelte skole både få bedre tid til å gjøre jobben og opplæring i hvordan den best kan utføres. Videre mener jeg at IKT Valdres må skjerpe responstiden sin.

– Signalene vi fikk fra skolene, var entydige, sier Karen Marie Kvåle Garthus. – Vi må jobbe gjennom styret i IKT Valdres for å rette opp det som ikke fungerer, og hun støtter varaordføreren i at det må inn skolefaglig kompetanse i det interkommunale selskapet.

På vegne av Sør-Aurdal Høyre har Olav Kristian Huseby gitt denne uttalelsen:

Jeg mener at IKT-Valdres sin aktivitet mot skolene i Valdres må forbedres betraktelig. De trenger en dedikert person som kan skolenes behov for IKT–løsninger.

De trenger også stille med tilstrekkelig med personell på vakt når det er store hendelser, som for eksempel eksamener og nasjonale prøver.

Fordelingsnøkkelen for kostnader er også helt feil, og den må heller fordeles etter type bruk og tilgjengelig programvare som skal benyttes på maskinene. Slik det er i dag, vil skolene subsidiere de store IT-brukerne i administrasjonen. Dette er muligens tatt høyde for i skolebudsjettene, men vil uansett føles skjevt når en 3. klassing får samme regningen som en med store behov i kommunens administrasjon.

Kostnadene med IT-utstyr i skolene er én faktor, en annen er den tid som brukes til vedlikehold og feilretting i skolene. Verdifull tid som skal brukes på produktiv undervisning, blir nå benyttet på innloggingsproblemer og frustrasjon. Diskusjoner som denne rundt IKT -driften i skolen, tar nå fokus på det vi skal jobbe med for å få en enda bedre skole i Sør-Aurdal, og jeg håper derfor at situasjonen med IKT bedrer seg innen kort tid.