Sist oppdatert: 13.12.2017 20:27

Tale ved åpning av første fosstopphytte
– Når kvalitet settes i førersetet

 

ERIK ENGELIEN, DAGLIG LEDER I VISIT VALDRES
 

Vi er i dag med på åpningen av en ny attraksjon i Vassfaret og Valdres. En tretopphytte er på plass og det i en mektig natur, som kommer til å gi store opplevelser for gjester som vil komme hit.

 


Fra venstre: Erik Engelien, Tor Ingar Nordby og Håvard Sukke

 

Trenden med tretopphytter er økende. Det finnes nå tretopphytter på Sørlandet, Engerdal, Brumunddal, Horten Halden, Gjerstad i Telemark, i Åsnes i Solør og i Namdal. Men, her er det en tretopphytte med innebygd luksus og som i tillegg ligger i randsonen av et vernet naturområde med de kvaliteter det innebærer.

Det betyr at tretopphytta som åpnes i dag kanskje ikke er som alle andre. Her er naturen og «sagnet» om naturen helt spesiell, og dette kommer til å bli en attraksjon. For mange er plasseringen ved foten Vassfaret identisk med nærheten til villmarka, og en helt annerledes opplevelse enn det som er i markedet for øvrig. Et eget solcelleanlegg vil i perioder med gode solforhold produsere strøm til oppvarming av varmt vann. Dere er først i Norge på å tilby slike fasiliteter i tretoppene!



Jeg hadde gleden å være på besøk her tidlig i høst, og så allerede da at i det som gjennomføres her, er det satt kvalitet i førersetet, akkurat som den opplevelsen dere har til hensikt å gi de gjestene som vil ankomme her etter hvert. Jeg er sikker på at dere raskt kommer til å få et godt rykte på dette stedet, som kommer til å gi stor etterspørsel fra gjester som ønsker å komme hit.

Vi vet også at Fosstopp AS har ytterligere planer, mer på gang, og at det fort kan utvikle seg mer i området. Visit Valdres har stor tro på det dere nå er i starten på, og vi ønsker å bidra på vår måte, og håper at dette kan være med å gi et allerede kjent område ny oppmerksomhet, og på en annen måte en tidligere. Det dere har gjort her i kombinasjon med kvalitet og naturopplevelser, helt inn til fossen Aurdøla, er innovativt og spenstig. For de som velger å komme hit, vil dette være en opplevelse, og det er opplevelser den målgruppen dere skal finne er ute etter, ikke bare et sted å være.
 
Dette gjør Vassfaret mer tilgengelig. Et område veldig mange har hørt om, men kanskje er det ikke så mange har vært der. Den døra åpner dere opp nå. Dere sier dere skal tilby komplette pakketilbud – eksempelvis lokaltilbud innen natur, kultur, matopplevelser og transport, sammen med opplevelsen i og rundt selve tretopphytta. Ved gradvis å utvikle og utvide et variert og lokalt forankret opplevelsesbasert reiselivstilbud, kan tilbudet differensieres til målgrupper og enkeltkunder for størst mulig kundeverdi. Det er gode målsettinger både for kunder dere skal ha tak i og for kreative eiere og ildsjeler.

Vi ønsker dere lykke til på veien videre fra prosjekt til realisering, og ser fram til et godt samarbeid med Fosstopp AS for at dette skal bli den suksessen det fortjener å bli. Både for eiere, lokalmiljø, hele Valdres og at de kunder dere skal nå i dette prosjektet får de opplevelser dere legger opp til.
Det tror vi dere kommer til å få til. Gratulerer med dagen!

 

  • Les mer om åpningen av første tretopphytte i Vassfaret her.