Sist oppdatert: 02.02.2017 20:31

Konsert

  TEKST: SOLVEIG LIE
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


DET VAR KONSERT PÅ Hedalsheimen den aller første dagen i februar 2017.

På Hedalsheimen er det slik at enten står sola rett inn i stua midt på dagen, eller så ligger den og undres og ikke vil vise seg bak litt skodde fra Vassfaret.

Alle som bor på Hedalsheimen, vet at sola er der selv om de ikke ser den.
Sola lå nok og undret seg bak et tynt slør da konserten startet kl 11:30. Men den kom fram! Både sola og musikken la seg i alles hjerter.

Anders Løberg og Henning Andersen - kom i samspill.

 
Lytt til utdrag fra konserten

ÉN ting er å høre på musikk på radioen og på iTunes. Noe helt annet er det å høre på musikk - skikkelig “live”- på Hedalsheimen! Repertoaret de hadde satt opp, bestod av to vesentlige ting: Nærhet og heimatt.

Det viste seg fort at felespilleren som hadde 4 feler med seg i bagasjen (og i tillegg har fire feler på veggen heime) egentlig nesten er hedøling.
Etter “Brudemarsj fra Hedalen” og “De nære ting” var det felebytte. Det passet bra for da begynte noen å få litt mye vann i øyekroken. Og alle feler må jo stemmes!

“Hvis man har spilt fele i 50 år, har man stemt fela i 25 år”, sa han. Tenk å høre forskjell på om fela er på 300 moh og til 470 moh? Og forskjell fra i går til i dag? Men det gjorde han.

Det hjalp heller ikke noe på mengden vann i øyet da de samspilte” Gje meg handa di når det kvelder” etterfulgt av Per Sivles “Den fyrste song me høyra fekk”.

Samklangen på piano og fele med kjente sanger og salmer var godt for hjertet. “Lått” fikk vi også. Til og med egenkomponert slått. Noen kan jo alt.
Løberg og Andersen er et skikkelig flott team. De fyller nok mye større konsertsaler enn Hedalsheimen. Derfor var det spesielt hyggelig at de ville legge turen hit. Og på Hedalsheimen var alle seter opptatt.

Det ble servert middag etter konserten, og kjøkkensjefen var jo vår alles kjøkkensjef; Berit Åsli. Arrangementet var et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken/Sør Aurdal kommune, Frivilligsentralen og Foreningen Hedalsheimens Venner. Det var et utmerket samarbeid og en flott opplevelse!
Alle hjerter gledet seg.