Sist oppdatert: 29.12.2018 19:38

"Skal det være et barn?"

  MIKKEL LIE

Teaterscenen på Nordre Hedalen forsamlingshus har i en årrekke hatt forestilling 4. dag jul, og i år var intet unntak. I år var det farsen «Skal det være et barn?» Hedalen ungdomslag hadde satt opp. Stykket er satt til dagligstuen hos direktørfamilien Bing-Eriksen, der karakterene flyr inn og ut av dørene.


Den første vi blir kjent med, er den nervøse stuepiken «jomfru» Marie (Mette Brager). Hun gir oss en introduksjon og ønsker oss velkommen. Etter introduksjonen er spillet i gang, og vi blir raskt kjent med resten av familien.

Yngste datter Lisbeth Bing-Eriksen (Anne Mathea Digene), en ung kunstnersjel og familiens hakkekylling. Hun er 18 år, ugift og med barn, familien vet det bare ikke enda. Heldigvis finner hun trøst hos den kløktige direktør-sekretæren Susanne Gabrielsen (Benedicte Bergum Joten), som vet råd i slike situasjoner.

Men det er ikke bare yngste datter Lisbeth som synes godt om sekretæren. Eldste sønn og arvtaker Petter Bing-Eriksen (Magnus Bruskerud) har nemlig innledet et forhold til Susanne. Problemet er bare at han sjelden får tid alene sammen med henne.

Direktør Nils-Petter Bing-Eriksen (Kent Hømanberg), «kjærlig» kalt Ni-Pe av sin kone Sophie (Bodil Øyhus Pihl) har nemlig også innledet et forhold til sekretæren Susanne. Direktørfruen Sophie klager imidlertid ikke på at hennes ektemann er ute med sin sekretær, det gir henne mer tid til å fokusere på sitt foredrag om den ugifte kvinnes rett til å få barn!

Latteren satt løst forestillingen gjennom. Hedalen ungdomslag har klart å skape et herlig rollegalleri. Alle seks karakterene kan være lette å kjenne igjen seg selv (eller andre) i, noe som gjør det hele til en fryd å følge med på.

Karakterene kommer tydelig frem, om det så er direktørens klare og dype røst, eller yngste datter Lisbeth sine tenåringskvaler. Mer vil ikke skribenten røpe, den fornøyelsen overlater han til publikum selv å oppdage.
Om du ikke har fått sett, eller ønsker å se det en gang til, fortvil ikke! Stykket er å se igjen 1. januar klokken 18.00 på Lokalet.