t



 

 

 

 Naturen er gavmild i år

-Tekst og bilder:  Magne Solli

Først molte, så ryper og nå skogen full av sopp.

Her er altså masse lys piggsopp, det gule er kantarell, det brune er steinsopp og smørsopp.

 Alle er 3 stjerners og meget gode sopper.


De er plukket mellom kirken og Kirkehagen (Tjuvstykke)en liten kveldstund.  Bildet viser forvelling før frysing.

Så en liten soppoppskrift.

  • 6-7 dl sopp (pigg, smør, kantarell) stekes gyldne i olje.

  • Ha på salt.

  • Ta vare på vannet som trekkes ut i begynnelsen og bruk det i en saus siden.

  • Legg den stekte soppe til side.

  • 1 halv dusk finhakket persille surres sammen med en fedd hvitløk ca 3 min.(forsiktig med varmen her)

  • Legg soppen tibake i pannen og surr videre sammen med persillen og
    hvitløken.

  • 1 liten solmoden tomat finhakkes og has i pannen.

  • Ha på litt cayenne pepper eller vanlig pepper slik at det blir litt
    kraftig smak.

  • Smør brødskiver (loff) å ha på masse av den stekte soppen.
    En liten fersk persilledusk og litt jomfruerlig olivenolje oppå.

  • Ok, kan du bruke noe av dette så vel bekomme, med vær kritisk.

Farlig sopp

Pass opp for denne karen, tar jeg ikke helt feil er det en spiss giftslørsopp, altså den verste av dem alle, denne fant jeg sammen med kantarellene.

Uff det regner

Ja, ja, det taler for seg selv. Tenk paraply på fjelltur!!


Nettsideansvar: Arne Heimestø|