t 

 

 

Elgjakt i Hedalen

-Dyktige hunder har vi, flaksen har vært på vår side, og været har vært slik vi vil ha det - med vind i fra vest.  Nå har vi i vallet Hedalen Vestside felt ni dyr, forteller Ole Arne Huset til Hedalen.no

- Det er antagelig like mye elg i bygda som det var i fjor, fortsetter Ole Arne.  Ikke alle områder kan rapportere om tilfredsstillende resultater av jakta, men det er ennå ei stund før elgjegerne må vende hjem.

Fra fjorårets elgjak

De seks jegerne på Hedalen Vestside har felt fire okser, to 1 1/2 -åringer og tre kalver. Det største dyret veide 245 kg og hadde 7 tagger. -Vi har sett flest dyr i området mellom Brennsetra og Engene.  Elgen har ikke vært flink til å stå i ro.  Likevel har vi vær heldige og fått såpass resultat, forteller Huset.

-Til nå har vi jakta med fullt mannskap.  I uka som kommer må noen av jegerne tilbake til arbeidet.  Men for samtlige på laget er elgjakta ei hellig tid.  Tidsregninga vår er som for andre elgjegere:  Vi snakker om før og etter jakta.  For mitt vedkommende er dette den eneste ferien jeg har, sier Ole Arne.

Bjørnen har jaktlaget ikke sett snurten av.  Derimot har de flere dager observert ei kongeørn.  Så fant jaktlaget sju sauer på en gang.

For kommende uke er det meldt østavær.  Det betyr at lauvet vil falle av trærne.
 - Det er ikke bra for vallet vårt.  Elgen vil da trekke vekk fra fjellet fordi landskapet blir for åpent.  Likevel håper vi at vi skal klare å felle til sammen femten elger, avslutter Huset.


Nettsideansvar: Arne Heimestø|