t 

 

 

"PÅ EVENTYR I VASSFARET" 

 - Tekst:  Sigrid Haugen. 

Nils Viker viste sin 50 år gamle film for vel 100 frammøtte på Hedalen skole fredag kveld.

For de eldre ble det et trivelig gjensyn,  og mange yngre fikk for første gang stifte bekjentskap med spennende Vassfar-historie. Fotografen forteller, mens vi følger Gudbrand Mariboe på en vandring i Vassfaret. Han møter etter tur Anton Skrukkefyllhaugen, Ola Grøvslien og Ole Elsrud. Trygve Aspholt er turkamerat på ferden i Vassfarets nordlige og villeste område.

De møter Vassfarets fugler og dyr, til og med bamsen. Hulder og troll dukker også opp!

Filmen er  i farger og har flott kvalitet til å være så gammel. Av filmens aktører er det bare Ola Grøvslien som fortsatt lever, og han var blant publikummet fredag.

90 år gamle Nils Viker er fortsatt like aktiv.

Livfullt fortalt han om filminnspillinga, og fra sine mange opplevelser i Vassfaret gjennom et langt liv. Virksomheten som tannlege der under krigen er et eget kapittel i historia. 

I år gir Nils Viker ut ei ny, flott bok: Vassfaret - Vikerfjell - Vidalen ; natur og villmark.

Ei praktbok av de sjeldne!  Mange ville sikre seg boka, og det var kø foran bordet der  Nils Viker signerte og skrev personlige hilsener.

Bokhandler Per Farstad og Wenche Nybråten fra Norli Hønefoss gikk nesten tom for bøker! De hadde også med seg noen andre smakebiter fra årets bokhøst.

De spanderte også bokpremier på inngangsbilletten. Ekstra moro at vår kjære journalist fra "Valdres", Olav Robøle, ble en av de heldige! 

Kristine Bakke, Ida Hiller Sollie og Stine Aaslie Skogstad er elever hos Ole Kristian Nyhagen i  Sør-Aurdal  musikkskole. De åpna kvelden med flott kornett-musikk! 

På kjøkkenet var det kaffe og kaker, og praten gikk livlig. 

Takk til Nils Viker og Norli Bokhandel for at dere ville komme til Hedalen med disse kulturskattene!


Nettsideansvar: Arne Heimestø|