t 

 

 

 Fra Gran Canaria
Sender vi deg/dere ønsker om:

EN GOD JUL OG ET GODT ÅR I 2002

Svært mange hjemmefra tar kontakt med oss når de er her på ferie. Det er hyggelig! Vi oppfordrer fortsatt folk til å gjøre det.

Tida går fort her nede. Plutselig var det gått et skoleår, og vi dro på sommerferie til Norge. Vel hjemme i Hedalen sugde vi inn fjell lufta og dufta fra blomsterengene – grønt i overflod. Koselige minner fra stunder hos venner er bilder vi trekker fram gjennom vinteren her nede: blant annet kaffekos i ei gammelstue i Valdres, hyggestunder hos familie og venner, campingkos, øl og reker på en terrasse med utsyn over norsk skjærgård, og det beste: å treffe familie og venner.

Verdenssituasjonene ble brått endret den 11.september. Da, og i ettertid, har vi fått en sterk påminnelse om hvilke krefter som styrer utenfor vårt lille domene – som berører oss alle. Vinterstid får vi VG her nede, og i tillegg leser vi på internett. Utrolig mye kriminalitet og tragedier der hjemme. Hvorfor det – i et land der alle muligheter ligger til rette for å ha det bra? Årsakene er svært mange, men viktige å belyse for framtids-Norge. Men, dere, det er viktig å trekke seg tilbake til sitt lille domene i blant å se de vakre ting som omgir oss. Dagen i dag er viktig – hva gir den av de gode ting? Familie, venner og gode opplevelser gir farge til dagene.

På Den Norske skolen arbeider Mona som spesialpedagog i år. Vi er fire i et team samt noen timelærere. Skolen har i år utvidet elevtallet til 450 elever. Dette medfører at vi også har ettermiddagsskole, fra cirka klokka 12-19. Endelig er det også bestemt at det skal bygges ny skole i Taurodalen i sør. Byggearbeidene starter etter jul. Skolens hjemmeside er: http://www.colegio.no andre nyttige linker for interesserte
http://www.canariposten.no  informasjon fra Kanariøyene

Med seks bolter i ryggen blir Hans aldri bra, tror vi. Han påstår at han fungerer bedre her nede i varmen om vinteren. Men, smerte – det har han fortsatt. Den som har prøvd ”husmorrollen” vet at Hans ikke kjeder seg – alltid nok å gjøre. Vi treffer også alltid folk som vil prate litt, både norske og spanjoler.

Toya trives på skolen, 1.videregående. Det blir mye lekselesing og mange prøver for tida. I blant hører vi at hun synger så det durer i veggene her – en slags utblåsing på rommet. Ellers blir hun nå fulgt av et team fra NRK som filmer henne i ny og ne. De lager et program fra Gran Canaria. De skal være her i tre mndr. Hvis det blir godtatt i Norge blir dette sendt på TV, høsten 2002.
Både Toya og Cecilie trener norske barn i dans på Anfi dansestudio en gang i uka. Gruppa skal opptre dette skoleåret under diverse arrangementer.

Cecilie har nå arbeidet 1 ½ år på Anfi timeshare, kontraktsavdelingen. Hun har fått god trening i språk, spesielt engelsk. Hun stortrives i jobben. Hun har også egen leilighet med kjempeflott utsikt over Atlanterhavet og Anfistranda (bor i Patalavaka).

Været her nede er alltid meget bra, bortsett fra at Kanariøyene hadde verste tropestorm på 50 år i november. Da regnet det utrolig mye og det ble flom mange steder. På skolen arbeidet vi og flere i fem dager med å rydde skoleområdet og klasserom for gjørme og grus. Etterarbeidene tar flere uker. Ganske skremmende hva naturkrefter er. Det var ikke et sted det ikke rant vann inn i leilighetene, alt fra litt dryppevann til store elver.

Det skjer alltid noe her på Gran Canaria. Året fylles av mange begivenheter. Vi opplevde en spesiell stund i Den Norske sjømannskirken da Harald og Carina giftet seg der i mai (broren til Hans). Vi hadde koselige samtaler og stunder sammen med alle dere andre som kom hit ned. Nyttårsaften stod vi under stjernene og så et fabelaktig fyrverkeri ved Anfi. Det ble latter, sang og moro sammen med så mange fra Norge.
Med kollegaer og venner her nede har vi opplevd overnattinger i fjellheimen, store musikkarrangementer med spanske og latin-amerikanske rytmer på strendene, karneval, fiestafester i småbyene med geiter i gatene, folkemusikk og utrolige opptog, konserter og danseshow, vært med på opprydding av søppel i havneområdet sammen med et dykkerteam på 50 mann, båtturer, besøkt Tenerife og Teide som er 3718 m høgt og mye, mye mer. Klart det virker fargerikt, men midt i alt dette koser vi oss også mye hjemme. Stille stunder på terrassen er verdifulle.

Jula feirer vi i år i egen bungalow i Amara sammen med familien, i fiskelandsbyen Arguineguin. Her blir juletre med skinnende lys, godlukt og forhåpentligvis noen kort fra Norge som dekor på veggen. Atmosfære og julestemningen er nok på plass. Da sendes våre tanker til dere der i nord med ønske om en fredelig og god jul. – Og, vi vil nok undre litt om snøen daler ned over tak og graner.

Vårt nyttårsønske i år er stort: FRED PÅ JORD.
Julehilsen fra
Mona, Hans, Cecilie og Toya
Aprtm. Amara G1
Avenida Francisco Navarro
E-35130 Arguineguin – Las Palmas – Gran Canaria - Spania
(skrevet og sendt i november grunnet usikker postgang)


Nettsideansvar: Arne Heimestø|