t 

 

 

Jeg har mistet alt, unntatt livet.  Så har jeg fått et nytt liv!

Han spiller gitar og synger av hjertens lyst.  Torbjørn er en av 15 som gjester Hedalen menighet søndag 27. mai.  De besøkende kommer fra Os Evangeliesenter i Etnedal.

-  Jeg har mistet alt, unntatt livet, forteller 38 - åringen fra Mandal.  I 1992 var jeg innom et evangeliesenter.  Der ble jeg frelst. Men jeg havnet på kjøret igjen.  Likevel kunne jeg ikke glemme møtet med Jesus, og jeg forstod at jeg trengte å søke hjelp på nytt.

Torbjørn gikk til et sosialkontor og bad om penger slik at han kunne komme til et  evangeliesenter poå nytt.  - Problemet var at disse menneskene ikke liker virksomheten sentrene driver. 

- Jeg ble sendt tomhendt bort.  I min nød oppsøkte jeg en leder i Frelsesarmeen.  Han gav av sine egne midler, nok til at jeg kunne komme meg til Os.  Her har Torbjørn vært siden februar, og nå leder han de femten i sanggruppa vi har fått besøk av.

At Torbjørn kan synge og spille, er det ingen tvil om.  Han har vært medlem av flere rockeband, men det miljøet har han sagt farvel til.  - Nå som jeg har fått et nytt liv som gave, vil jeg bruke denne til å synge og spille om Jesus, sier Torbjørn stille.

- Er du redd for flere tilbakefall?

- Ja, det er jeg, sier han med tårer i øynene.  - Jeg får holde meg på evangeliesenteret så lenge som mulig.  Og så må jeg holde meg nær til Jesus.  Hvis ikke jeg gjør det, er det ingen ting som hjelper meg.

Solveig og Odd Tomter er miljøarbeidere på Os.  - Bibelen er fundamentet for behandlingen vi gir, forteller Odd.  - Rusmisbrukerne trenger å få et nytt liv.  Det er dette vi er opptatt av på alle de 29 evangeliesentrene vi driver.

Odd forteller at mange av klientene etter hvert får arbeid innenfor evangeliesentrene. 


Nettsideansvar: Arne Heimestø|