t 

 

 

HIL satser friskt

Hedalen Idrettslag satset friskt i 2001. Lysløypa ble lagt om, hoppbakkene ble restaurert og nytt skileikanlegg ble bygget. I tillegg er HIl i ferd med å kjøpe ny løypemaskin til kr 140.000,-. Kronerullingen som er satt i gang, går noe tregt, og avgjørelse om finansiering må avgjøres før 15. januar.

Helge Nordby, styreleder i HIL, kan fortelle at det til nå er kommet inn vel 20.000 kroner til løypemaskina. -Dette er i underkant av hva vi trenger for å kunne forsvare denne investeringen. Foreløpig har ca 35 husstander i bygda gitt bidrag, mange har gitt 1000 kroner, men vi er selvfølgelig takknemlige for mindre beløp også.

Lag og foreninger i bygda lar vente på seg, men dette skyldes kanskje at de må ta stilling til slike søknader på sine styremøter, så HIL håper at dette vil komme etter hvert.

For næringsdrivende vil idrettslaget utarbeide en egen sponsoravtale, tilpasset hver enkelt, slik at bidraget kan dokumenteres.

-Da vedtaket om en slik investering ble gjort på siste årsmøte, og brev om støtte ble sendt ut til alle husstander i bygda, var vi optimistiske med hensyn til folks giverglede, fortsetter Nordby. -En slik maskin har vært sterkt etterlengtet, og det vil være å håpe at vi slipper låne-finansiering. Da trenger vi nok dobbelt så mye som vi har fått inn til i dag. Kontoen blir stående åpen utover vinteren og våren, så det blir ikke for sent å gi et bidrag.

En så dyr investering krever at maskinen blir tatt godt vare på, så derfor må HIL også få satt opp en garasje så fort det blir bart til våren. Denne er tenkt til også å kunne brukes til annet utstyr som idrettslaget har.

Idrettslaget har i gang et lotteri til inntekt for løypemaskina. Dette skulle vært avsluttet på den planlagte ”romjulsmoroa” som laget skulle hatt 6. dag jul.

Det var imidlertid for kaldt da, så arrangementet ble utsatt til førstkommende søndag. -Da håper vi på bedre temperatur og trår til med aking, hocky, turmarsj, langrennspring. idealtid, kiosk og loddsalg, sier Helge.

-Det er fortsatt lite snø, men lysløypa, ishockeybanen og akebakken er i god stand, så vi håper at veldig mange møter opp på søndagens aktivitetsdag i idrettslagets anlegg.

-Takket være den nye løypemaskina og løypebas Harald Kjensrud, kunne vi onsdag kveld starte årets skisesong. Det ble en strålende fin kveld med minus 5 grader, gnistrende føre og 48 startende i det første rennet som ble avviklet på ”den nye” skistadion, avslutter Nordby.


Nettsideansvar: Arne Heimestø|