t 

 

 

 

 

Barneteaterforestillinga  "Berget - det blå"

Tirsdag 11.6. var det barneteaterforestilling på Nordre Lokalet.  26 barn i alderen 5 til 10 år laga ei flott forestilling for en fullsatt sal. Manus til stykket har barneteatergruppa selv laga. Miljøet var hentet fra skogen og "Berget - det blå".  Her møter vi både gode og onde troll og dyr.

Stykket er symbolsk. Skikkelsene har ulikt forhold til berget.  Berget kan stå for utfordringer og motstand - men også gleder og gode opplevelser i livet.  Troll og dyr er forskjellige - og slik er vi mennesker også.

På slutten av stykket våger alle seg inn til berget, og de oppfordres til å smake på grøten som Trollmor har laga.  Her skjer det noe med alle.  De tør noe de ikke før har våget -- å komme på besøk og spise grøt sammen med Trollmor.

Stykket var en blanding av sanger og skuespill, og alle i gruppa var med på å synge.  Ved pianoet satt som vanlig Inger Olea Digene.

Gjennomgangstemaet er at vi må våge å ta på oss utfordringer  – våge å gå ut i sola.  Utdrag av stykket ble også spilt på basaren til Sørlie Misjonsforening torsdag 13.6.

– Tilskudd fra Sør-Aurdal kommune til kjøp av musikkinstrumenter var til god hjelp for teatergruppa, opplyser en av instruktørene, Kjellaug Kjensrud, til Hedalen.no.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |