tPublisert:  03.03.13


 

Tid til tyttebærplukking?

De fleste steder er tyttebærene modne.  Det vil si; i år ser de ut til å modnes svært ujevnt.  Mengden av bær varierer svært mye, og kvaliteten er fra det middelmådige til søte, store, velsmakende bær.

På en tur fredag ettermiddag plukka jeg 11 liter.  Noen steder var det innslag av grønne bær.  Bare få meter unna opplevde jeg å finne bær av topp kvalitet.

Tyttebær er godt!  Hva er vel en viltmiddag uten rørt tyttebær som tilbehør?  Eller vil ikke høstens ettermiddagskaffestund bli litt fattigere hvis du ikke kan lage trollkrem en eneste gang?

Å plukke bær, kan være sosialt.  Og en kan få hente seg inn igjen etter en travel hverdag. 

Trollkrem

Jeg tillater meg å dele en oppskrift på trollkrem som jeg har utvikla selv.  Skulle du bli misfornøyd med resultatet, får du skrive en skjennepreken på Forum

Jeg har alltid rørt tyttebærsyltetøy i frysen.  Trollkremen lager jeg av dette, eggehviter og vaniljesukker.  Slik gjør jeg det.

  • Bruk en miksmaster til å piske eggehvitene helt stive.
     

  • Hent frossent tyttebærsyltetøy direkte fra frysen.  Skjær  syltetøyet opp i små biter.
     

  • Pisk syltetøybitene og den stivnede eggehviten godt sammen.
     

  • Smak til med vaniljesukker.

Denne trollkremen blir svært stiv.  Jeg lager den til like før den skal serveres.  Må jeg vente litt, setter jeg den gjerne i frysen for at den skal holde seg kald og stiv.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |