tPublisert:  18.04.20


 

 

 

Kanteføllgrafst i Perlestenbakken

Onsdag 25. september opprant med nydelig vær.  I Perlestenbakken var det klargjort for "kanteføllgrafst".  I følge velinformerte kilder betyr det potetopptaking.  Klokka 11.00 var åtte barnehagebarn på plass i åkeren. 

Ivrige barnehender sanket flotte poteter i bøtter og spann. Etter hvert ble lassene så tunge at de måtte tømmes i sekker.  Det fikk barna naurligvis hjelp til.

 --Anne Marie hadde også møtt fram.  Det ble et kjært gjensyn for barna. Inntil ho slutta, var det flere som trodde at barnehagen var hennes faste bosted.

"Nye Emil" satte tydelig pris på å få besøk. Og det er ikke noen grunn til å være redd for ham.  Han er minst like snill som "Gamle Emil".  Den hunden var visst medlem i Hedalen Idrettslag.  I alle fall var han trofast tilskuer på de fleste fotballkampene i bygda.

Etter plukkinga var det tid for is.  Så dro barnehagebarna tilbake, og med seg fikk de selvsagt poteter.  Kanskje blir det klubb til middag i barnehagen en dag også?  Og til den retten serveres det vel helst primsaus, kjenner vi hedølene rett...


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |