t 

 

 

 

Karatetreninger i Hedalen

HIL startet høsten 2001 opp med karate. Lars Elsrud har vært ansvarlig for  treningene som har vært holdt på tirsdager og torsdager på Hedalen barne- og ungdomsskole. Mellom 12 og 20 ungdommer har deltatt.

Ordet karate betyr «tom hånd» og indikerer at dette er et selvforsvarssystem man trener uten våpen.

Karatetrening, som er basert på slag, blokkeringer og sparketeknikker, passer for alle aldre. Det legges vekt på selvutvikling, selvdisiplin og vennlighet under treningene.  HIL sitt tilbud til ungdommen er altså ikke noe for dem som er opptatt av å lære seg vold.

Med gode ferdigheter kan en tvert imot klare å forsvare seg uten å skade andre. Det er viktig å bygge opp psykiske ferdigheter slik at en ikke misbruker ferdighetene en tilegner seg.

Lars Elsrud kan fortelle at han bruker 4 1/2 timer i uka på denne dugnadsinnsatsen.  Han ser dette som et miljøskapende tiltak. Håpet er at noen av dem som nå er med, etter hvert kan bli hjelpeinstruktører for nye grupper.

Ungdommene har nettopp skaffet seg drakter, og til disse er det knyttet belter. Et belte forteller treningskamerater hvilke ferdigheter en selv har.  Dette skaper motivasjon for økt innsats.  

For å sikre at de som trener karate i Hedalen holder minst samme standard som andre utøvere innen samme karatestilart (tradisjonell shotokan), så samarbeider "karategruppa" i Hedalen med karateklubben Oslo Budokan.

Det er høyere graderte instruktører fra denne klubben som i helga har vært i Hedalen og ledet treningshelga. Og det er også disse instruktørene som vil gjennomføre graderingen, som er den prøven som de som trener karate må gjennom for å få en ny beltegrad ("ny farge" på beltet).


Nettsideansvar: Arne Heimestø|