tPublisert:  03.03.13

 

 

Bedre å være katt enn mann?

Det er ikke alltid like lett å få den hjelp man trenger enten en har behov for å komme til doktor eller tannlege.  Dette har to karer i Hedalen fått erfare de siste ukene. Begge ble ille plaget av tannverk i helga.

I en slik situasjon er det naturlig å ringe vaktsentralen på Fagernes.  Det gjorde ikke Ola Jonny Fossholt.  Han hadde nemlig hørt om Kjell prest som måtte vente helt til mandag for å få tannlegehjelp.  Konsekvensen av manglende tilbud ble mye smerter og flere dagers sykemelding.

Ola Jonny tok derfor kontakt med legevakta på Hønefoss midt på dagen sist lørdag.  Her fikk han opplyst at han kunne få hjelp mellom 16.00 og 18.00 samme dag.  Dette fant han liten grunn til å klage over, og problemet ble løst på kort tid.

Så kom Ola Jonny på at han skulle ringe Vaktsentralen på Fagernes om saka.  For dem var det nytt at det var et slikt tilbud i Ringerike i helgene.

På årsmøtet i Hedalen Bygdeutvalg fortalte Fossholt om erfaringene sine.  Han kunne også berette om en katt som hadde blitt skikkelig dårlig etter at dyret hadde fått i seg ei halvråtten mus. 

-Eieren hadde forbarmet seg over stakkar pus og straks tatt kontakt med Vaktsentralen.  Her hadde han fått opplyst at det var hele tre dyrleger som kunne stille opp. Så det var ikke noe problem å skaffe hjelp til den stakkars katten...

En kan undre seg over om det for tida er bedre å være katt enn mann....


Nettsideansvar: Arne Heimestø|