t 

 

 

 

Karategradering i Hedalen

Søndag 17. mars var det karategradering i Hedalen.  13 ungdommer gjennomførte prøve for å få sitt første belte.  Ni av dem fikk gult, de fire siste fikk oransje.

Det er første gang  at det gjennomføres karategradering i Hedalen. De 13 ungdommene begynte på trening i slutten av oktober.  Tre timer i uka, fordelt på to kvelder, har de øvd, og innsatsen har vært upåklagelig, forteller instruktør Lars Elsrud til Hedalen.no

Familie og venner hadde møtt fram til prøven som varte i to timer.  Oslo Budokan-klubb hadde, sammen med Lars, gjennomført treningsøkter både lørdag og søndag.  Klokka 14.00 var det tid for gradering.  Helge Norby, leder i HIL, ønsket alle velkommen. 

Etter dette overtok Jan Helge, leder i Oslo Budokanklubb, ordet.  -- Det er viktig å lære seg respekt for andre, sa Jan.  -- I karatesporten lærer vi selvforsvar.  Vi pleier å si at hvis du vil forsvare deg, er det lurt å investere i joggesko og trene deg opp til å løpe unna.  Det er i de tilfeller du ikke klarer å stikke av at du kan få nytte av å kunne selvforsvarsteknikkene du lærer i karate.

Etter prøven fikk disse ungdommene gult belte:

  • Torstein, Stine, Vegard, Jon Gudbrand, Jørn, Thomas, Ida, Ragnhild og Arnt Joar.

De fire siste klarte oransje belte:

  • Eivind, Jostein, Herman og Marita.

Belte kan man ta i denne rekkefølgen: Gult, oransje, grønt, blått, lilla og brunt. Deretter går man over på svart belte i ti forskjellige grader.

-- Samarbeidet med Oslo Budokanklubb har vært viktig for oss, forteller Lars Elsrud.  -- For det første møter vi instruktører på høyt nivå.  For det andre er det viktig og nødvendig at noen utenfor står for graderinga.

Karatetilbudet vil fortsette utover våren.  Det vil bli tatt hensyn til at flere av ungdommene er med i fotball også.

Til høsten vil det bli tilbudt kurs for nybegynnere, og de som nå har tatt gradering, vil få tilbud om å fortsette.


Nettsideansvar: Arne Heimestø|