tPublisert:  19.04.20


 

Brann i Vestbygda

-- Det viktige er at liv ikke gikk tapt.  Dette sier Magne Ruud etter at den 140 kvadratmeter store sidebygningen på Vestrom i Hedalen brant ned til grunnen natt til tirsdag 19. mars.   Tom Holmlund, som bodde i huset, våknet av et smell.  I siste liten fikk han hoppet ut fra andre etasje i det brennende huset.

Det var klokka 04.10 Holmlund forstod hva som var i ferd med å skje.   Vindusruta på soverommet i andre etasje var så varm at det var umulig å ta på den.  Med albuen klarte han å slå opp karmen og hoppet ut.  Det var ca seks meter ned til bakken hvor det var lite snø.  Uskadd tok han seg fram til nabohuset, der Oddrun ble vekt. 

Brannen ble varslet, og lokalt brannvesen var på plass i løpet av 15 minutter.  Magne var på Fagernes.  Han ringte straks til Einar Bruskerud og bad om hjelp.  Einar tok traktoren og kjørte til nabogården.  Sammen med brannvesenet i Hedalen klarte han å forhindre at brannen spredte seg til garasje som lå bare ti meter unna det brennende huset.  Også låvebygningen, som lå 20 meter unna, ble berget.

Vann henta brannvesenet i brønnen på gården.  Snøfreser ble brukt til å kaste snø på den brennende bygningen og kjøle ned nabobygningene.

Familien Ruud berømmer innsatsen til naboen og lokalt brannvesen.  Dette bidro sterkt til å begrense skadene.  -- Nå ser jeg at vi burde ha hatt ei tankvogn i Hedalen, sier Magne til Hedalen.no. -- Det burde være mulig å inngå avtale med en av bøndene som kunne ha ei vogn full av vann.  Slikt ville neppe bli noen stor utgift for kommunen.

Det lyktes ikke å berge noe fra den brennende bygningen.  Årsaken til brannen er ukjent.


Nettsideansvar: Arne Heimestø|