t 

 


 

Ny kapellan i Sør-Aurdal

-- I min prestetjeneste ønsker jeg å være opptatt av fellesskapsbygging, sier Eiliv Lønningen til Hedalen.no.  Han har takket ja til stillingen som kapellan i Sør-Aurdal.  Innsettelsesgudstjeneste blir det mest trolig 25. august.

Eiliv er gift med Jofrid.  De har barna Anne Elisabeth (10 år) og Kjell Arne (5 år) sammen. I august flytter familien inn i presteboligen i Hedalen.

Lønningen, som opprinnelig kommer fra Fana ved Bergen,  avsluttet sin teologiske utdannelse ved Menighetsfakultet i 1987.  Familien har bodd 13 år i Nord-Norge.  De siste tre årene har Eiliv vært prest i Sørfold i Nordland.   Kona, Jofrid, har arbeidet som lærer på videregående skole.  Hun har utdanning i helse- og miljøfag. 

 –Jeg er glad for at det er flere fellesskapsgrupper i menigheten.  Det er viktig å få møte menigheten gjennom opplevelser.  Det bidrar slike grupper til.  Samtidig ønsker jeg å bidra til at flere kan ”hive seg utpå” i aktivt menighetsliv.  Jeg ser klare likhetstrekk mellom Jesu disippeltrening og moderne ledelse.  Enhver leders mål er å overflødiggjøre seg selv, sier Lønningen, som vil prioritere barne- og ungdomsarbeid høyt.  Han ser også fram til godt samarbeid med skolene i kommunen.

Familien er glade i å være ute i naturen.  Eiliv setter pris på turorientering, men tar gjerne en joggetur hvis han blir invitert til det. ;-)  Finner noen fram et instrument, henter vår nye prest gjerne gitaren for å delta i samspill.

Forøvrig ønsker familien å delta i aktiviteter i bygdesamfunnet. -- Det er viktig å møte folk på hjemmebane, sier Jofrid, som også håper på jobb i Hedalen.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |