t 


 

Det er mulig!

Tekst:  Sigrid Haugen

Hedalen musikkorps' show-konsert "MISSION POSSIBLE" ble en stor opplevelse for en fullsatt sal. Korpset beviste at det ER mulig! Med samhold og ståpåvilje kan mye utrettes i lita bygd, til trivsel og glede for alle. 

Siden korpset for 10 år siden kom i gang igjen etter en dvale-periode, har det sakte men sikkert utviklet seg til et kvalitetskorps.

Publikum opplever et høyere nivå for hver opptreden, og lørdagens konsert var et absolutt høydepunkt.

En fantastisk  konsert ble det! Ikke bare tradisjonell konsert, men en flott kombinasjon av musikk, sang, dans, bilder og show!

Repertoaret varierte fra feiende marsjer til lyriske stemninger. Samarbeid med ungdomslaget og andre krefter i bygda bød på mange overraskende og fine innslag. Hele programmet finner du her. 

Konserten starta med en feiende flott trommeåpning arrangert av Cato Skimten Storengen.

Til Mission Impossible-innslagene leverte Torunn Fossholm og Lene Aaslie Skogstad flott dans fra scena. 

Konserten ble deretter offisielt åpna med snorklipping av selveste Kongen, alias Arnstein Ramstad.   

Så fulgte stykker med ulike solister. Leif Erik Bakkom på gitar og Ann Kjersti Huseby på kornett.

Lars Bertelruds Hedalsmarsj ble framført både i Trygve Bolstads fele-versjon og Rolf Nøddelunds korps-versjon. Samtidig fikk vi møte Lars Bertelrud og Hedalen muskkorps på 1960-tallet på Arne Perlestenbakkens fine lysbildeserie. 

Drosjevisa, hyllesten til drosje-familen Fossholt, fra ungdomslaget julerevy hadde mange av oss hørt før, men denne gangen i ny versjon med illustrasjoner fra  Fossholt-familiens drosje-hverdag. Et innslag som vakte stor jubel! 

Cato fortalte historien om Peer Gynt, og korpset framførte Solveigs sang med nydelig solospill på kornett av Asle Ivar Klemmetsrud.

Senere på kvelden fikk vi vite at Asle Ivar er tatt opp som medlem av Garde-musikken. Gratulerer! 

Etter ei trivelig kaffepause forsatte  korpset å imponere, med og uten hatter!

Catos framføring av "My way" imponerte. Det er tydelig at teaterhøgskole-studiene gir resultater. 

Etter framføringa av Valdresmarsjen fikk utøverne trampeklapp og stående applaus.

Det resulterte i ekstranummer og Valdresmarsjen nok en gang før publikum var fornøyd!

Interessant var det å få høre historia bak denne kjente marsjen, som er rangert som en de 10 beste marsjene i verden. Johannes Hansen besøkte i 1904 sin bror på Helgelandsmoen. Der ble han fascinert av signalet til Valdres bataljon. Av en soldat hørte han en halling på fele. Ut fra dette ble han inspirert til det som ble Valdres-marsjen, og som altså snart er 100 år gammel. 

Musikkorpset trenger penger til drifta.  De hadde gått rundt i bygda med  loddbøker på forhånd og kunne presentere et stort gevinst-bord.

Trekningen var også gjort på forhånd, og en rask offenliggjøring av mange heldige vinnere avslutta programmet.

Takk til Arnstein Ramstad for god og humørfylt programledelse, og takk til disse:    

Dirigent og musikalsk ansvarlig:  Arild Bjørnstad

Lysbildefremvisning:          

Arne Perlestenbakken
Lyd og lys: Geir Øverby, Jon Gudbrand Bjørnstad
Regi:     Cato Skimten Storengen og Arnstein Ramstad.
Arrangementkomité for øvrig:  Ann Kjersti Huseby, Asle Ivar Klemmetsrud, Herman Nordby, Arild Bjørnstad

  Korpsets presentasjon av seg selv:
Hedalen Musikkorps i 2002 består av 29 spillende medlemmer i alderen fra 10 til 50 år. Korpset er et ”brass band”, dvs. med messinginstrumenter i motsetning til Janitsjarkorps som også har med seg treblåserinstrument som klarinett , fløyte, saksofon.

Instrumenter du finner i vårt korps er kornett, flygelhorn, althorn, tenorhorn, baryton, euphonium, trombone, tuba. Rytmeinstrumenter som slagverk, klokkespill, trommer, symbaler,, osv. finnes i begge korps-former.

Vi som er med i Hedalen musikkorps har forskjellige nivå og ambisjoner, noe som passer bra i.o.m. at de forskjellige noter varierer fra litt enkle 2. og 3. stemmer til mer utfordrende solostemmer. Dette gjør at det å bli med i korps kan passe de fleste som ønsker å være med å utøve musikk.

Korpset øver hver fredag. Av årlige aktiviteter kan nevnes kirkekonsert før jul, basar/korpskonsert som du er med på i dag, marsjering og spilling 1. og 17.mai, tur i innland eller utland, samarbeid med andre korps både med konserter, seminar, og andre prosjekt.

Har du lyst til å bli med, så kontakt Arild Bjørnstad eller Olav Kristian Huseby, eller en av oss andre som er med i korpset. Arild er vår faste dirigent og vil ikke nøle med å sette i gang med både notekurs og spilletimer, så vel for voksne som barn. Olav Kristian er for tiden korpsleder, og tar seg av det administrative sammen med resten av styret, som består av Inger Olea, Bjørn Rune, Bjørnar og Toril.

Kveldens konsert er et eksempel på variasjon i hva  musikk korpset spiller, og hvordan samarbeid med andre av bygdas  krefter kan skape varierende og spennende program.  ”Av musikk kommer glede” lyder en kjent sang. Husk det neste gang du er sur og lei. Spill noe av din favorittmusikk og kjenn hvordan gleden kommer tilbake. Enda større føles gleden når en er med og utøver musikken selv.

Vi i Hedalen Musikkorps mener også med denne konserten å spre glede og inspirasjon. Kanskje nettopp du er å finne midt i korpset på neste års konsert. Da blir i hvert fall ”mission possible”. 


Nettsideansvar: Arne Heimestø|