tPublisert:  19.04.20


 

Vi pynter til fest!

I år får Hedalen to "17. mai-feiringer", den som kommer på nevnte dato -- og Bautahaugens 100-årsjubileum.  Nå oppfordrer styret for Bautahaugen samlinger og representanter for lag og foreninger bygdefolket til ryddesjau for å gjøre bygda vakrere.

Oppfordring til ryddeinnsats gjelder både for der markeringene skal foregå -- og til innsats på privat og offentlig område.  -- Bygda vår vil få mye oppmerksomhet, særlig i slutten av juni.  Da bør vi ha pyntet Hedalen til fest.  Dette var den samstemte konklusjonen på  planleggingsmøtet i Brakadokka torsdag 25. april.

På Bautahaugen er man i ferd med å fullføre arbeidet med Allbrukshuset.  Det meste skal være ferdig innen 17. mai.  Johannes Strandbråten skal før den tid fullføre gravearbeidene som ble påbegynt i fjor høst. 

Styret for Bautahaugen håper at man skal rekke å pynte og så til området der gravearbeidene har pågått.  Skal man lykkes i dette, trengs det flere flittige hender.  Behov for dugnadshjelp vil bli kunngjort på flere måter, blant annet på Hedalen.no.

Godt vær kan ikke styreleder Elling love 30. juni.  Men optimist er han. -- Det er bestandig flott vær når vi har bautahaugdager, humrer han.  Været får vi ikke gjort så mye med, men alle som har tenkt seg til kirka og Bautahaugen, kan være med på å gjøre dette til en vakker og minnerik dag. 

Det blir gudstjeneste i stavkirka kl. 11.00.  Deretter vil det bli folketog fra skolen til Bautahaugen.  Folk oppfordres til å stille i bunad eller antrekk fra eldre tider. 

Hedalen musikkorps vil sammen med korpsene fra Bagn og Begnadalen stå for musikk.  Toget vil være godt organisert, og hvem som vil ha ansvaret for dette, kunngjøres seinere.

-- Denne dagen bør lag og foreninger finne fram både gamle og nye faner, sier Elling.  Og søndag 30. juni er det selvsagt flaggdag for hele bygda.


Nettsideansvar: Arne Heimestø|