tPublisert:  03.03.13

 

 

Stadige virusangrep

Det ser ikke ut til at datavirusproblemene vi hadde før jul, vil ta slutt.  I dag tidlig fikk jeg fire brev med to ulike virus.  Jeg har snakket med flere som har problemer med å bli kvitt uvesenet.  Nå tillater jeg meg å komme med tips til hva som kan gjøres.

Virus er rett og slett ødeleggende programkode, som hekter seg på filer som ligger på en disk, eventuelt legger seg i oppstartsdelen på en disk.

Hensikten til et virus kan være så mangt, men felles for de fleste er at de ønsker å spre seg videre til andre brukere via f.eks e-post eller disketter.

Som du sikkert har forstått; de har ikke gode hensikter de som lager slike programmer. 

Jeg bruker Norton Antivirus 2002.  Les mer om hvordan dette programmet virker her.  Har du Visakort, kan du kjøpe programmet på nettet.  Det gjør du her.  Husk at du må kjøpe oppdatering hvert år.  Dette kan du også gjøre via nettet.

På denne sida finner du en oversikt over andre programmer du kan velge mellom.

Jeg hevder:

  1. Det er uheldig å bruke e-post og Internett uten å ha et antivirusprogram som blir oppdatert kontinuerlig.  Det vil si at programmet bør oppdateres minst en gang hver uke. 
     

  2. Installerer du et antivirusprogram, er det mye mindre sjanse for at du får ødelagt datafiler på din egen maskin.
     

  3. Hvis alle hadde brukt oppdatert antivirusprogramvare, ville problemene vi har hatt i det siste, ha forsvunnet eller blitt mye mindre.

Arne Heimestøl


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |