t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06


 

 

 


Solstad Kafé - møteplass for ung og gammel

- av Lise Marie og Linn-

Da Solstad Kafé startet opp i juni, fikk både den eldre generasjonen og den yngre garden sitt ønske oppfylt. Det var Elling som tok initiativet til dette flotte tiltaket, uten han hadde det antakelig ikke blitt noen gjenåpning av Solstad. Hver helg er det liv og røre ved stedet som har stått tomt i mange år. Lenge har ungdommen i bygda lengtet etter et sted som dette, selv om vi egentlig ikke hadde trodd vi kom til å få det i nærmeste framtid.

Både bygdefolk og turister har flittig benyttet det nyoppstartede kafètilbudet i Hedalen. Alle ser ut til å være svært fornøyde. Takket være fleksible åpningstider, hyggelige mennesker og lave priser kommer det flere og flere innom - gang på gang.

For ungdommen er det veldig positivt at vi har fått en ordentlig plass og møtes. Før var skoleplassen «stedet», men når kulda setter inn, er det godt å komme inn til Kjellfrid & co, for så å kjøpe seg en vaffel eller to. Vi mener Solstads åpningstider passer oss midt i blinken. Fint at de ansatte vil bruke helgekveldene sine på noe som er positivt for hele bygda.

Ingen var helt sikre på at dette prosjektet ville utvikle seg så bra da en stor del av befolkningen i bygda var samlet til et «ide-møte» i . Det kom fram mange gode forslag og innspill; de fleste var enige om at et kafètilbud ville være det beste for Hedalen. Men hvem ville bruke så mye tid på et prosjekt de ikke hadde noen garanti for at skulle fungere?
Til Ellings og bygdas store glede, stilte Kjellfrid opp. Hun og familien har brukt mye tid på å gjøre Solstad til et trivelig sted for alle og enhver.

Vi har tilbrakt en god del tid på Solstad, både i helgene og i uka. Ikke sjelden har vi møtt på de eldre som også benytter tilbudet. Det er kanskje ekstra moro for den eldre generasjonen at Solstad har gjenopptatt driften. Vi vet også om familier, lag og foreninger som har brukt kafeen til spesielle anledninger som bursdager, møter o.l. Dette er et spesielt bra tilbud, da hedølingene ofte har bruk for slik «hjelp».

Vi tror vi har med mesteparten av Hedalens befolkning når vi sier takk til Elling, Kjellfrid og resten av folka. De har stilt opp slik at det i det hele tatt har blitt noe av det som før bare var i våre tanker.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |