tPublisert:  18.04.20

  

God rekruttering til korpsene

Korpsene i Begnadalen og Hedalen har i samarbeid startet aspirantopplæring. Fredag 18.10 fikk de nye korpsmedlemmene i Hedalen utlevert instrumenter.

Tre glade gutter fra Brandbu besøkte fredag 14. september Hedalen barne- og ungdomsskole. Sammen med medlemmer fra Hedalen Musikkorps holdt de skolekonsert og inviterte elevene til å begynne i korps.

Dirigent Arild fortalte om den meget vellykkede fjorårssesongen og ønsket gamle og nye medlemmer velkommen til korpset.

Korpsene fikk etter dette stor respons fra elever på skolene, og 20 barn meldte seg på aspirantopplæringen.

Barna fra 1. og 2. klasse øver på Begnadalen skole, og instruktør der er Bjørg Strandbråten. De 8 elevene øver på mandager kl. 15.00.

De eldre elevene fra 3. til 6. klasse møtes i Hedalen hver fredag kl. 17.15 og har Arild Bjørnstad som lærer. En av foreldrene assisterer  ved øvelsene.

På øvelsen i Hedalen vil også en av de spillende medlemmene vanligvis være til stede, slik at de kan gi en bedre kapasitet på opplæringen.

Instrumenter er hentet inn fra diverse lager. De er ikke i god stand, men småreparasjoner er foretatt, og korpset har noen ekstra instrumenter, slik at de kan byttes ut ved feil.. To nye kornetter er også bestilt.

Korpsene i Begnadalen og Hedalen fikk 17.10 til sammen 20 000 kroner til rekrutteringstiltak fra Sør-Aurdal kommune.  Disse midlene kommer godt med, for det trengs penger  til å holde en stor mengde instrumenter i orden.  Skal en kjøpe nytt, kan det nevnes at en god kornett koster ca. 6 000 kroner.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |