tPublisert:  18.04.20

 

 

En rødhåret prest

- Vet du hva som skjedde med presten i kirka?  Han ble helt rød i håret! - Ja, dette kunne en høre etter gudstjenesten i Hedalen stavkirke søndag 20.10.  Og bakgrunnen for det hele kan du lese her.

Søndag var det familiegudstjeneste.  Barn i alderen fire til seks år var spesielt invitert.  Blant annet fikk fire-åringene utdelt "Min kirkebok".  Salmer og liturgi var tilpasset at det denne dagen var mange barn i kirka, og Eiliv prest fikk god kontakt med alle gjennom sin konkrete og godt forberedte  preken.

"Barnegospelkoret Vårbud" hadde sin første opptreden.  Frisk sang med tilhørende bevegelser bidro til at mange ansikter lyste opp. 

Etter fire sanger var det tid for bursdagsfeiring.  For det hører jo med.  -Vi har fått livet av Gud, og det må vi feire! sa Hilde.

Denne dagen var det ingen som hadde bursdag, men feire kan man gjøre ved å lage liksom-bursdag.  Tre datoer ble trukket ut, og jammen var det noen som hadde bursdag på alle disse dagene. 

Én av de tre var Eiliv prest.  Både han og de to andre fikk spray med hjerteform i håret. Og stemninga ble ikke mindre da Eiliv knelte ned for å få knallrød hårfarge på plass.  Deretter var det tid for å synge bursdagssangene, "Happy birhday to you" og "May Jesus bless you".

Så fikk vi vite at barnelaget "Vårbud" har møter annenhver torsdag fra 17.00 - 18.30 på skolen.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |