tPublisert:  18.04.20

 

 

Sangcafe med bekreftelser og overraskelser

-Av Eldor Bråthen-

Hedalen Sangkor har arrangert sangcafe på Solstad. Takk til Elling som har gitt bygda vår et nytt samlingssted, aldeles velegnet til slike formål. Takk til Kjellfrid og Oddrun som trakterte oss alle på en utmerket måte.  Og, ikke minst, takk til alle dere som var med oss som publikum og deltakere. Allsangen, som Guri spilte til, viste at koret har gode stemmereserver å hente inn.

Alt dette forutså og visste vi, men det er kjekt å få gode ting bekreftet. Det svært få av oss visste, var at kortradisjonen i Hedalen er eldre enn som så.

For noen år siden leste jeg at Hedalen Sanglag eksisterte omkring 1910, og trodde at det var sånn omtrent begynnelsen. Det var det ikke.
1893- 1899 hadde Nerstad krets en lærer som het Ola Iversen Eide. I følge ”Sør-Aurdal bad skolehistorie” kom han fra Strandebarm i Hardanger og var, i tillegg til Nerstad, pålagt undervisning i Storruste krets og Vassfaret.

I vår forbindelse er han mest interessant som kordirigent i Hedalen midt på 1890-tallet. Innrammet bilde av Hedalen sangkor, med Eide som dirigent, eksisterer i Goplerud Slektsmuseum, og Mari hadde det med. Godt at noen har tatt vare på historia vår. Jakten på bortkomne biter av Hedalens korhistorie fortsetter.


Over til dagen i dag. Advent og jul står for døra. Hedalen Sangkor skal synge på lysmesse i stavkirka den 1. desember. Nærmere jul blir det juleinnsynging i Begnadalen og Hedalen.

Over nyttår er det Trettendags-basar med 90-årsjubileum i Helselaget.
Vi øver på torsdager. Kom innom gymsalen på Hedalen skolen sånn ca. kl. 19.45!

Korsangere kan mer enn å synge og stå i kor. Torghandler Gunvor Strandbråten solgte poteter til Håkon Rustebakke. Vår dyktige sopran og kasserer kom noen ganger ut av tellinga, men det får vi holde for oss sjøl. Folk i Begnadalen skal antakelig være glade for at poteter kan kjøpes på butikken eller hos produsent.

Håkon fikk 40-års medalje tidligere i høst. Nå kunne vi gi Korforbundets medalje og diplom til Kjellaug Kjensrud . Gratulerer Kjellaug !

Arne G. Perlestenbakken er grepa god å ha , som tenor, fotograf m.m. Bildene fra sangcafeen vår har han ansvaret for.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |