tPublisert:  10.11.06

Dugnad i 9.klasse

-Av Torunn og Lise

10. klassetur står på planen, enda det er over et år til. Onsdag 9. april
hadde alle i 9. klasse og foreldre en dugnad. Arild Bjørnstad har gitt
klassen 20 kubikkmeter med ved.  Denne skulle sages, kløyves og pakkes i sekker. De fleste foreldre og elevene møtte opp, og til sammen hadde vi tre traktorer og 5 sekkestativ. ”Pappane”  brukte motorsag, mens vi unga fikk pakke. På to timer hadde vi pakka ca 250 sekker!


Det ble en trivelig og sosial samling. Det er veldig gøy å samle klassen til
å gjøre noe på kveldstid også. Å ha med foreldrene er jo merkelig nok et
pluss! Det som er viktig for å få til en slik kveld, er vel mest godt humør. Men å ha litt god mat, er også en del av gleden.

Åse hadde ordnet det slik at alle fikk litt å bite i. Rundstykker og varmt drikke smakte godt etter en hard arbeidsøkt. Til sammen skal vi pakke cirka 500 sekker og selge dem til Valdres Vedsenter.  På dette vil vi tjene rundt 13-14 000 kroner.   Mandag 14. april skal vi til  Bjørnstad klokka 09.00 for å pakke mer. Da skal vi holde på i 5 timer!

Bjørnar Bjørnstad var også med oss, uten at han får en krone for det! Det var
veldig snilt av han! Takk Bjørnar!

Til slutt vil vi takke Arild for at han har gitt oss veden, så vi får litt penger til en tur! TUSEN TAKK!!


En kommentar fra Åse

-Av Åse Kulterud-

Som klassekontakt i 9. klasse dette året kan jeg si det har skjedd en hel del. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra både klassestyrer og timelærere at det har vært stor fremgang i klassen, både faglig og sosialt - gledelig!

Vi hadde et trivelig forelder-møte i høst og bestemte allerede da reisemål for avslutningsturen i 10. klasse. Alle elevene var innstilt på å jobbe dugnad, og foreldrene fulgte villig opp. Dette må vel være foreldernettverk i høyeste grad! 

Her står vi ved vår første dugnadsjobb- vedsjau! Det neste er loppemarked som snart blir avertert -  følg med!  Vi kan på det varmeste anbefale dugnadsarbeid som inntekt til skoleturer etc, det er nemlig helt topp når vi foreldre og barn, egne og andres, kan jobbe sammen!

Nå når leirskoleoppholdet er blitt ”gratis”, så kan alle begynne tidlig å spare til avslutningstur.

Dette er en oppfordring til klassekontaktene! Få med foreldergruppa og begynn å planlegge! Vær sammen med elevene; det gir økt innsats og trivsel i skolemiljøet.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |