tPublisert:  10.11.06

 

 


Erik Stenberg

Vakkert på Hedalsfjella

Det er vakkert i fjella nå.  Skiføret har vært godt, og det nærmer seg sommertemperatur.  Onsdag gikk undertegnede fra Brennseterveien til Reset.  Det ble en fantastisk flott tur!

Geir BergPå morgenen var det så vidt kuldegrader.  Det var likevel nok til at snøen var fast og god å gå på.  Etter to timer var jeg framme ved Sautjern.

Her blåste det litt, og det var godt å ta på seg genser.  En kopp cappuccino og noen brødskiver gikk med. 

Turen gikk videre til Langtjern.  Der møtte jeg Geir Berg som prøvde fiskelykka.  Han kunne fortelle at han hadde vært med på å sette ut fisk i vannet, men i dag var det ikke napp å få.

Berg er utflytt hedøl.  Han tar gjerne en tur fra Gjerdrum på Romerike til hytta i Hedalen.  En av favorittaktivitetene er isfiske.  I dag er han nok å finne på Busupilken.

Ved Seterknatten

Klokka nærmet seg nå 12.00, og det begynte å bli skikkelig varmt. Det merket jeg da jeg fortsatte mot Seterknatten, for nå begynte skiene å gå gjennom det som hadde vært skarsnø.

På vei mot Surtind traff jeg Inger og Erik Steinberg og hunden deres, Santo.  De hadde gått fra hytta i Fledda. 

--Vi trives godt på hytta vår.  Den er utgangspunkt for mange utmerkede turmuligheter.  Det betyr mye for oss at det er kort vei fra Lommedalen til fjellet, kunne de fortelle.  (Se bilde til venstre. Jeg beklager at Inger ikke kom med på bildet.)

Anne Kjersti og Ole MartinJeg fortsatte mot Surtind.  Her var det ny matpause før jeg satte kursen mot Reset.  Etter 5 1/2 time var jeg framme.

Her ble jeg møtt av to representanter for Røde Kors.  Varm saft smakte ekstra godt etter en fantastisk natur.

Arne Heimestøl


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |