t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06


 

 

 


Sommer i sikte!

-Av Wenche Størseth-

Etter en lang, kald og snørik vinter, kan vi endelig se fremover mot våren og sommeren. Sommertiden er innført, og vi kan snart glede oss over at kveldene blir lengre og l e n g r e……… Vi rister på hamsen, trekker av oss ullbukser og lange strømper og lar føttene tilpasse seg småsko i stedet for trange, tunge vinterstøvler. Vi fyller lungene med frisk vårluft og nyter varmen og det spirende nye livet i naturen.

Vinteren har nok vært gledelig for mange, og fra mitt ståsted i ”Foreningen til ski-idrettens Fremme” (Skiforeningen), har vi hatt en økning i medlemstallet. Spesielt barn og unge og alle som liker å gå på ski, har fått full uttelling denne vinteren. Forrige helg arrangerte vi Barnas Holmenkolldag – verdens største barneskirenn - med 8.700 barn i Holmenkollen + foresatte, tanter, onkler og besteforeldre. DET er vinterens vakreste eventyr!

Jeg har også registrert på hedalen.no at det har vært stor aktivitet i bygda med ulike typer skirenn og mange fine bilder derfra. Når forholdene blir lagt til rette, når dugnadsånden er tilstede og ildsjelene fortsatt står på, da har man oppnådd noe vesentlig. Rekrutteringen til skisporten er sikret, og promoteringen av den. Stå på med skiaktiviteten i bygda, det skaper motivasjon og glede for den oppvoksende slekt.

Som sagt, nå ser vi fremover – mot vår og sommer. Vi lengter etter sildrende bekker, at isen sprekker opp, og at naturen våkner til liv. Den første blåveisen er funnet, og det ble målt 30 grader på terrassen sist lørdag. Til tross for dette har vi en lengsel i oss – til fjells. Vi, og mange med oss, som starter hyttesesongen i april/mai på fjellet får faktisk oppleve våren og forsommeren to ganger! Tenk å være så privilegert!  Nå ser vi ser frem til en varm og god sommer med fisking, sykling og mange fine turer fra vårt før omtalte ”Eventyr” ved Strøen.

God påske og god sommer!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |