tPublisert:  10.11.06

 

 

Flott innsats ga fantastisk resultat!

-Av Arne Rønhovde-

Hedalen barne- og ungdomsskole har for annen gang hatt elever oppe til muntlig eksamen knyttet til det avsluttende prosjektet i 10. klasse. Vi som jobber ved skolen, har sett at elevene har arbeidet meget godt både med prosjektet sitt og med forberedelsene til eksamen.

Da er det hyggelig å få belønning i det jeg tror må være noe av en rekord i flotte resultater til eksamen.

Skolen ønsker ikke å bidra til å offentliggjøre karakterer for elevene, verken som gruppe eller enkeltelever - men vil på denne måten få gratulere elevene i 10. klasse med fantastisk gode resultater. Vel blåst, kjære elever! Alle vi på skolen er meget stolte av dere og arbeidsinnsatsen dere har vist.


Eksamen ble avviklet mandag 7. april.  Elevene var delt inn i fem grupper.  Hver av disse gruppene fikk først 10 minutter til å presentere sitt eget prosjekt.  Deretter ble hver kandidat eksaminert i blant annet fagstoffet som var knyttet til prosjektet og det som blir kalt metodekompetanse (herunder kildekritikk).

Tre av gruppene har publisert arbeidene sine på Internett:

Ei av gruppene samarbeidet med Andreas fra Globalskolen.  De starta med å gi en innføring i prosjektet på MSN.  Deretter var det eksamen via telefon for Andreas.

Kalmykia i Stortingets spørretime?

Guro og Ida har jobba med  Kalmykia, en russisk stat. Her har de sett på demokratiets vilkår i en russisk føderasjon.  Det de fant, engasjerte de to jentene kraftig.  De tok til og med kontakt med en SV-representant i Utenrikskomiteen.  Han tok seg tid til å høre på det jentene hadde å si, og nå har han lest presentasjonen de har lagt ut på nettet og kommet med følgende kommentar på forumet som er knyttet til prosjektet:

Gratulerer med flott oppgave og hjemmeside. Dere klarer med dette å sette en hel liten republikk på dagsorden. Hvis dere vil kan jeg spørre Jan Petersen i Stortinget om forholdene i Kalmylia. Da må dere hjelpe til med et spørsmål på max 7 linjer og en A4 side i begrunnelse. Jeg har stilt spørsmål om Tsjetsjenia siden vi snakket sammen.

Hilsen Bjørn Jacobsen

Ida, Inna og Guro


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |