t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06


 

 

 


På flyttefot

”Det var en gang to småjenter fra lille utkantbygda Hedalen som skulle til ”storbyen” for å gjøre seg kloke. Dette betydde et stort skritt inn i fremtiden for de to forventningsfulle som nå skulle starte på det skumle og beryktede hybellivet. Hjemlengselen skulle bekjempes og ansvar skulle tas.”  

Søndag plasseres altså sofa, vaskemaskin og annet tilbehør på en henger og kjøres til vårt eget lille krypinn i Fagernes sentrum. Det er spennende, men faktisk også litt trist å flytte fra det trygge og velkjente redet. Selv om vi gleder oss til å bli kjent med nye folk, blir det rart å flytte fra foreldre og bygda. Vi kommer jo selvfølgelig tilbake i helger og ferier, men det blir jo ikke helt det samme.  

Matlaging og klesvask på egenhånd 

Når vi skal til med å lage mat og vaske klær på egenhånd, er det vel en viss fare for at småproblemer kan oppstå. Kanskje kan maten en gang i blant bli litt ekstra svartbrent. En annen gang kan det jo tenkes at den hvite genseren til Linn blir rosa fordi den røde t-skjorta til Lise Marie av en eller annen merkelig grunn har rota seg inn i hvitvasken. Så da står vi der med hendene i bukselomma og angrer på at vi ikke hørte bedre etter på mødrenes rådgiving. Men man må jo feile for å lære. (Lise Maries tanker: Det var i alle fall godt det ikke var min hvite genser det gikk utover!) 

Ansvar for egen læring 

Om en uke sitter vi på skolebenken igjen, men da ved en helt annen skolebenk enn det vi har gjort de siste ti årene. Klasserommet er fult av ukjente folk vi i løpet av tre år skal lære å kjenne. Lærerne og skolesystemet er også nytt. Det blir store forandringer, og vi må tilpasse oss etter omgivelsene som det heter. Et uttrykk vi ofte har hørt det siste året er at vi nå må ta ansvar for vår egen læring. Dette er noe nytt og uvant. Vi har jo alltid hatt foreldre og lærere som har passet på at vi har fått nok kunnskap og at vi har gjort hjemmeleksene våre.  

Denne siste uka går med til å pakke ned alt vi har bruk for i det nye ”hjemmet” vårt. Håper alle har hatt en strålende ferie og at dere får en fin høst. Det håper vi i alle fall på å få! 

Linn og Lise Marie…


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |