tPublisert:  10.11.06

Tova arbeider

Glassmaling

Helga Fekjær beundrer de vakre Hardanger-broderiene til Synnøve Bakken.

 

Salgsutstilling på Søre lokalet

 -Av Kirsten Greaker Heimestøl-

Søndag 24.8. var det salgsutstilling av ulike kunst- og husflids-gjenstander på Søre lokalet i Hedalen. Her pleier det å være mye fint både å se og få kjøpt, så dette prøver jeg å få med meg hvert år.

I år ble jeg møtt av noen entusiastiske barn nede i bakken: ”Kom og se på de kjempefine knivene. Du må kjøpe en, altså!”  Oppe i gården ble jeg møtt av utstillingen til vår egen keramiker, Ragne og hennes to bikkjer. Jeg lurte på om det var så trangt inne at de måtte flytte ut i år. Det var nok nesten sant, men keramikeren selv sa at utelivet var helt frivillig. --Det var jo så fint vær!

Vakre kniver laget av Aage Kjonerud fra Heggenes

På den andre siden av gården hadde en annen utstiller rigget seg til. Det var Aage Kjonerud fra Heggenes, og det var han som hadde de fine knivene. Her var til og med knivbladene pyntet med nydelige mønstre! I tillegg hadde denne mannen bl.a. bilder i en meget spesiell form for treskjæring. Han kopierte kjente tegninger og bilder, skar dem ut i tre og la farge på.

Inne i lokalet var det fullt langs alle vegger – og på scena – med tradisjonelle og mindre tradisjonelle håndarbeider. Her var det både trearbeider, strikking, hekling og broderiarbeider, akvareller og maling på glass, porselen og t-skjorter. Jeg ble spesielt fascinert av en utstilling av tova arbeider. Dette har jeg ikke sett før på denne måten!

Jeg ble i grunnen overrasket over at det var så lite folk ved bordene. Som regel bruker det å være nesten fullt av kaffedrikkende damer, og noen menn, på disse utstillingene. Jeg fikk høre at det hadde vært folk innom hele dagen, og at salgsmessa var godt besøkt.

Det fine været fikk vel ta skylden for at ikke folk først og fremst var interessert i innendørs kaffedrikking denne dagen. Utstillingen var iallfall minst like rikholdig og flott som den bruker å være!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |