tPublisert:  10.11.06

 

 

Hedalen ungdomslag med musikal

Hedalen ungdomslag setter i år opp musikalversjonen av Oskar Braathens drama "Ungen". Thusberg og Monn Iversen laget musikk til stykket på 70-tallet.  Det blir tre forestillinger; 4. dag jul og 2. og 3 januar.  16 skuespillere gjennomfører i disse dager intense øvinger.  Det er mye som skal klaffe før dørene kan åpnes 4. juledag.

Handlinga i "Ungen" er fra Kristiania rundt  århundreskiftet. Stykket er ei folkelivsskildring av fabrikkmiljøet på østkanten av Akerselva. Hønse-Lovisa tar seg av ungene til fabrikkjentene. Her er nød og fattigdom, drikking og elendighet. Men barna er håpet deres. Tar en barna fra jentene, mister de livsviljen sin.

I "Ungen" møter vi den unge fabrikkjenta Milja som blir gravid med Julius. Julius svikter henne for den vakre, men upålitelige Petrina. Menneskene fra de finere kretser ser med forakt på de unge mødrene og løsungene deres. Milje blir fortvilet og vil adoptere bort ungen sin.  Men Hønse-Lovisa støtter de unge mødrene og prøver å gi både mødrene og ungene kjærlighet og omsorg.

Mariann Klemmetsrud er prosjektleder.  Gunn Kjensrud og Edvin Fossholm er instruktører, og Inger Olea trakterer el-pianoet.

Billetter kan bestilles hos

  • Geir Øverby:  61 34 90 54
  • Kristin Klemmetsrud:  900 74 837

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |