tPublisert:  19.04.20

 

 

Datakurs 

Vi holdt vårt første kurs onsdag 12. februar, og det var svært vellykket. Fikk tilbakemeldinger på at det var flere som kunne tenkt seg "helt nybegynner"-kurset, men at de ikke hadde hatt anledning til å møte denne kvelden. Vi gir derfor tilbud om et ekstra kurs, mandag 17. februar. Er du interessert eller vet om noen som er det, ta
kontakt

 

Vi i 10. klasse vil arrangere datakurs til inntekt for klassetur. Kursene kommer til å foregå i ukene 7, 8, 10 og 11 – på onsdager, kl. 19.00. Vi starter fra grunnen av og kommer til å gi grunnleggende opplæring i data og Internett. 

Vi har siden 6. klasse vært med i Norsk nettskole (i dag; Globalskolen). Derfor har samtlige elever høy datakompetanse. Vi håper på stor interesse og lover å gjøre vårt beste! 

Dette er “programmet” vårt: 

 

Uke 7:

Grunnleggende opplæring: slå på og av maskinen, bruk av mus, starte/åpne programmer og dokumenter, noe tekstbehandling; forhåndsvise teksten, lagre (både på maskin og på diskett), skrive ut, lukke programmer. (1,5 t) 


 

Uke 8:

Bruk av tekstbehandlingsprogram (Word) og eventuelt også tallbehandlingsprogram (Excel). Bruk av verktøylinjeknapper, åpne filer fra diskett, skrifter, merking og formatering av tekst, linjeskift, hvordan man kopierer og setter inn kopier på skjermen, sletting og lagring, utskriftsformat, stavekontroll og retting av ord, synonymer og den innebygde synonymordboken. (1,5 t) 

 

Uke 10:

Bruk av Internett: starte og avslutte nettleser, surfe på nettet, frem og tilbake-knappene, bruke lenker, bruke favoritter-knappen, søke på Internett, lese nyheter, kopiere fra Internett og inn i Word, lagre bilder, skrive ut fra nettet, innhente informasjon. (1,5 t) 

 

Uke 11:

Mer bruk av Internett; Oppretting av e-post- konto (Hotmail), skrive og sende e-post, åpne, lese og besvare e-post, om menyer, sende og åpne vedlegg, legge inn adresser i adresseboka, hente adresser fra adresseboka, nettbank (betale regninger). Eventuelt andre spørsmål og temaer. (2 t) 

Bindende påmeldingsfrist er satt til mandag 10. februar. For å melde deg på, ta kontakt med Kristin Klemmetsrud: telefonnr. 90 07 48 37 eller Stine Aaslie Skogstad: telefonnr. 97 70 41 28/61 34 96 44. 

  • Pris for ett kurs: 90 kr

  • Pris for to kurs: 170 kr

  • Pris for tre kurs: 240 kr

  • Pris for fire kurs: 300 kr

Med vennlig hilsen

10. klasse ved Hedalen b/u skole


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |