tPublisert:  10.11.06

 

 

SÅNN ER LIVET i fjellbygda   Hedalen

Hvordan er livet i en liten bygd som betegnes som utkant – til tross for at den bare ligger  et par timers kjøring fra hovedstaden? Er den liv laga?  

- Vi savner ambulansebilen, sier folk. Det hadde vært greitt med lege og tannlege også…

Men vi har fotballag (i 6. divisjon) og stavkirken og Bautahaugen og Hebe og Fekjær og  et restaurert  Solstad pensjonat  med hjemmelaget middag og verdens beste kake….Og vi har fiskevann i Vassfaret og RO…. 

Jo, hedølingene har  det godt i bygda si.

Men hva sier flyktningene fra Kosovos største by om livet i bygda på 800 norske sjeler -  de som ikke er vant til skog og  ville dyr og sagnomsuste Vassfaret   og  stillhet?  

NRK P2 sender tre programmer – der man tar pulsen på fjellbygda i løpet av noen sommerdager.  

Første program ( 20 minutter) sendes tirsdag 29. juli.  Her får    vi et miniportrett av bygda, presentert av hedølingen Anders Vidar Storruste og – av  to flyktninger og  norsklæreren deres.  

Andre program (35 minutter) sendes 30. juli. Fra første stopp på Bautahaugen, via Vassfaret til Fekjær psykiatrisk senter. Hva  går bygdeutviklingsprosjektet  ut på? 

Tredje program (25 minutter) sendes 31. juli.  Hva representerer bygdas kanskje viktigste tilvekst av folk – mystiske Mystic Mountain? Hvordan går det med  leirskolen fremover?  

Sånn er livet kl 1003 

Wenche Margrethe Myhre  er programleder. 

Epost: wenche.margrethe.myhre@nrk.no

Tlf: 23048642 


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |