tPublisert:  10.11.06

Klar til avgang

Solnedgang

Bålkos ved Storausttjern

Vi vandrer videre

Klokka 04.30

 

 

 

 

 

Berteturen - en suksess!

-Av Sigrid Haugen-

De 71 damene som lørdag kveld kl. 22.00 la ut på nattvandringa fra Fledda, fikk en opplevelse de sent vil glemme.

Med BERit Haga Bakke og GreTE Østerås som guider, fikk vi ei natt med stor variasjon i inntrykk og innhold. Grete delte av sine store sine store kunnskaper med oss: Om Vassfarets historie og Berte Skrukkefyllhaugens strabasiøse liv, om dyr og planter i fjellet og alt vi kunne se og høre rundt oss.

Flokken besto av damer i alle aldre, fra tenåringsjenter til bestemødre godt over 70. Ca halvparten var fra Hedalen, noen var ”hyttefolk”, mange fra øvre Valdres og andre nabobygder. Ja, helt fra Sandefjord kom en flokk som ville være med på denne unike opplevelsen.

Ei kraftig regnskur skylte over søre Hedalen i det turen starta. Så lang nord som til kirka og Fledda kom den aldri, og vi fikk ikke en regndråpe på hele turen!

Etter en times vandring kunne vi snu oss og se en vakker solnedgang.

Ved Storausttjern var det lang rast med bål, nistemat og trolsk stemning. Natta var utrolig lys, bare et par timer mellom ett og tre var det skikkelig ”skomt”,

I rolig tempo fortsatte vandringa mot Hansesprangkollen, hvor fullmånen møtte oss. Derfra tok vi en avstikker opp på en høyere topp, og så… møtte en rødglødende morgensol oss allerede før klokka var fire.

Fra Hansesprang. Klikk på bildet for å lese mer om stedet.På Hansesprang tok Solveig og Agnar vel i mot oss klokka fem, og nok ei trivelig rast venta på vollen.

Bakkene ned til Bjørke var ei utfordring for mange, men for en flott tur langs Gjuvbekken!

Som om ikke dette var nok, tok bussen oss en sving nordom Skrukkefullhaugen, før den stoppa ved Melodden, hvor Harry og Bjørn Rune venta med den frokosten!

Vi gleder oss allerede til neste tur! For det beste av alt er at Berit og Grete lover at Berteturen skal bli en årlig tradisjon. Kanskje ikke akkurat samme ruta hver gang, men stadig i Berte Skrukkefyllhaugen mange fotspor.

Vi setter av fullmånehelga i juni 2004!

Stor takk til BERit og GreTE for at dere fant på dette!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |