t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Fra et flott musikkinnslag

Søstrene Kulterud imponerte med vakker sang.

Kristin fikk æren av å begynne på kaka fra Globalskolen.

Jonn takker for vitnemålet han har fått av rektor.

Noen av jentene i klassen.


Slutt på seks års samarbeid

Tekst:  Arne Heimestøl Foto:  Arne G. Perlestenbakken

I natt sov jeg dårlig.  Jeg hadde to vonde drømmer.  Den ene handlet om at klassen min på Hedalen barne- og ungdomsskole skulle slutte. I den andre drømmen opplevde jeg at snøen la seg som et tykt, hvitt teppe over blomstrende moltemyrer.  Den første drømmen var sann.  Den andre har ikke slått til ennå, og jeg håper at den ikke skal gå i oppfyllelse heller. ;-)

Torsdag kveld var det høytidelig avslutningsfest på Hedalen barne- og ungdomsskole.  8. og 9. klasse hadde, sammen med lærere og foreldre, laget en flott fest.  Salen var vakkert pyntet, elevene i 9. klasse hadde skrevet en sanghyllest til avgangselevene, og maten smakte fortryllende.  Jeg hadde gleden av å være gjest denne kvelden, og denne festen kommer jeg ikke til å glemme så fort.

I seks år har jeg vært klassestyrer for en arbeidsom, kreativ og spennende klasse. De siste fem årene har elevene vært vertsklasse for nettelever i inn- og utland.  Oppgaven har ofte vært å prøve ut nye arbeidsmetoder tilpasset Internett.  Denne utfordringen har elevene klart med glans.  Vi begynte med 15 elever første skoleår i Norsk Nettskole.  Nå er det 200 elever i 50 forskjellige land i Globalskolen.

Den siste store utfordringen var eksamen i norsk.  Her samarbeidet elevene med nettelever i andre deler av verden om prosessorientert skriving.  Jeg trenger ikke røpe resultatet av eksamen, men kan fortelle at rektor ikke fant grunn til å jamre seg så veldig da Anne Karin berettet om utfall av sensur.

Langt viktigere enn karakterer elevene oppnådde er den karakter hver enkelt av dem har. Denne klassen har vært lett å samarbeide med. De har vist omsorg for både medelever og lærere. Er det rart om en stakkars lærer føler vemod når en slik klasse slutter?

Trøsten får være at det finnes nye utfordringer å ta fatt på.   Jeg ser fram til å ta fatt på nye oppgaver.  Før det skjer, trenger både lærere og elever en god ferie. Til 10. klasse:  Takk for flott samarbeid gjennom seks år. 

God sommer!

Hele klassen og klassestyrer samlet til fotografering på Bautahaugen.


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |