tPublisert:  10.11.06

 

 

Politi-Siv

Bor en i Hedalen, må en som regel ut av bygda for å ta videregående skole og høyere utdanning.  Hedalen.no ønsker å komme i kontakt med hedøler som har fullført slik utdanning. Ta gjerne kontakt med redaktøren!  Først ut er Siv Beate Slettebråten.

De tre siste årene har Siv Beate gått på Politihøgskolen i Oslo.  I vår fullførte hun utdanningen, og i dag starter hun i ny jobb; som politikonstabel på Hønefoss. 

-Hva skal til for å komme inn på Politihøgskolen?

-Den første forutsetningen for å bli vurdert, er at en har plettfritt rulleblad.  Dernest ser en på karakterene fra videregående skole.  I tillegg må en ta  tre forskjellige tester; svømming, dykking og løp. Da jeg hadde kommet gjennom dette nåløyet, var jeg klar for legesjekk og intervju hos Opptaksnemnda, forteller Siv.

--Det første skoleåret hadde vi flere teorifag på skolen. Hele andre skoleår tjenestgjorde jeg ved Stange lensmannskontor.  Det siste året fullførte jeg den teoretiske opplæringa.  Godkjenning på utrykningskjøretøy måtte også til, og for å delta i operativ tjeneste, må en ha bestått prøve i skyting med politiets tjenestevåpen.

Siv Beate forteller at hun fikk jobb med en gang.  Dette er et vikariat i Hønefoss.  Her skal hun gjøre utetjeneste.  Det vil si at hun kan få alle oppgaver, unntatt avhør og kriminaltekniske undersøkelser. 
--Jeg gleder meg til å begynne i jobb.  I dette yrket er to dager sjelden like.  Her kommer det nye utfordringer hele tida.  Skal man fungere godt, er det viktig å holde seg i god fysisk form.  Jeg er glad for at det er mulig å kombinere jobb og trening.

-Kunne du tenke deg å bo i Hedalen i framtida? spør vi.

--Det er nok ikke aktuelt nå.  Jeg mener at det blir i lengste laget å pendle mellom Hedalen og Hønefoss.  Men det er kjekt å komme hjem til Hedalen.  Og  sambygdinger kan nok regne med å se mer til meg i tida som kommer.

--Når en skal være politi, må en kunne ta fatt i vrange personer.  Og her gir Siv Beate en prøve på hvordan det er å sette på redaktøren håndjern.  Heldigvis hadde hun husket å ta med nøkkel! ;-)


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |