tPublisert:  10.11.06

 

 

Fiskekurs

-Av Helge Nordby-

Fredag 23.5. arrangerte Hedalen jeger- og fiskeforening fluekastekurs.  Ti  deltakere ble instruert av Vegar Paulsen, som hadde tatt turen fra Elverum til Hedalen.

Kristian har valgt flueVegar viste seg rakst som en garvet fluefisker med erfaring fra blant annet Glomma og Kola.  På en lun og rolig måte instruerte han i fluefikets mysterier.

Etter en kort time inne på skolen var det ut for å prøve. Her ble fotballbanen valgt, og de første snørebuktene begynte å vise seg. Etter trening og instruksjon begynte lengdene og ta seg opp, men først ved innøving av dobbeltrekk følte vi at det virkelig begynte å svinge.

Vegar tok oss raskt ned på bakken igjen ved å vise både rullekast, spaykast og andre kast hvor de virkelige lengdene kom.

Lørdag startet med ny runde på fotballbanen før kursen ble satt mot Vassfaret. Stor vannføring var nok et problem, men vi fikk i hvert fall forsøkt oss både i vann og elv.

Trening og prøving utover sommeren for den enkelte deltaker vil bli viktig. Vegar lovte å komme tilbake til vinteren for å instruere i fluebinding.

Her er det Magne som tester nye ferdigheter. Fra hyggelig matpause
Vegar instruerer Marit.

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |