tPublisert:  10.11.06

Upåklagelig rytmeglede!

"Brudeparet" etter endt opptreden på korpskonserten 29.3.  Trygve Bolstad spilte "Brudemarsj", og her har vi to korpsaspiranter.

Denne dirigenten lyste det av denne kvelden!

En glad musikant fra Begnadalen.

Denne karen kunne jammen traktere sin splitter nye bassgitar!

 

"Kun for dine ører"

De gikk glipp av noe stort de som satt hjemme lørdag kveld. Nå er det ikke sikkert at det hadde vært plass til flere på skolen, for det var solgt nesten 170 billetter. Et fantastisk multimedieshow, satt i scene av musikkorpsene i Hedalen og Begnadalen, utløste sittende, stående og trampende applaus. 

"Kun for dine ører" var tittelen på programmet.  Det var mye godt å høre for de over 430 ørene denne kvelden.  Men det var mye å oppleve for både øyer og smakssans også!

Det finnes gode musikkorps i både Begnadalen og Hedalen.  Samarbeidet de har hatt i det siste, har betydd at de har rykket opp minst én divisjon. Fra januar til konserten i slutten har mars har de 35 korpsmedlemmene og 18 aspirantene øvd særdeles flittig.  Dirigentene har delt på ansvaret med å innstudere det krevende repertoaret, og det er ingen tvil om at dette har vært et vellykket samarbeid. "The James bond Theme", Eye of the tiger" og "The finale countdown"  var noen av verkene vi fikk høre fra korpsene. 

Men de var ikke de eneste aktørene denne kvelden.  Vi fikk se og høre vakker duettsang av Leif Erik og Magnhild, ungdomsbandet fra Hedalen Musikkorps, danseinnslag med Magnhild og Tre medlemmer i korpsets ungdomsband.venner, og ikke minst,  korpsaspirantene. --De kunne både synge og spille. Og det er liten tvil om at akkurat nå er "livet i korpset herlig".
-Det står bra til når det gjelder etterveksten både i Hedalen og Begnadalen musikkorps.

Dugnadsånda er levende i begge bygdene, og når en attpåtil velger å satse på kvalitet, ja da fører det til at publikum møter opp, ikke bare for å støtte kulturen, men for å noe.  Det var dette som ble så spesielt  denne kvelden.  Ekte glede ved å kunne gi smittet over på publikum som absolutt satt pris på det de fikk oppleve.

Til og med overgangene mellom de ulike innslagene var nøye planlagt.  Her var det ingen dødtid, og de som kjørte lyd og lys, kunne sitt fag. 


Sveis & Rep

Sveis & Rep, et innslag med lesing, sang, korps og lysbilder (Arne G.P) ble en flott hyllest til et menneske med et utpreget tjenersinn, Mekkel Lie.  Musikk fra Flåklypa var ikke malplassert.

Prolog /fortelling

-Av Marianne Bjørnstad 

15 mil oppover, litt vest og nordover ligger Hedalen, ei lita fjellbygd med både hyttefabrikk, Mystic Mountain og kontorpark. Dom e sjølberga med både mjølk og fårikålkjøtt, og potet i fleire varianter. 

Etter no`n høgresvinger, og enda no`n fleire venstresvinger, retter vegen seg opp te noko som ligner ei slette. Denna sletta e brukt i gjennom alle tider te fartsetappe før mopeder, biler, og vinterstid tå snøscootere. 

På venstersida tå denna sletta, akkurat før du byner på stigningen att mot samvirkelaget, ligg Hedalen Sveis og Rep. På følkemunne kalt Lisbråtån. Detta e bygdas bensinstasjon, men den e itte slek som andre bensinstasjoner.  

Her treffer du` n Mekkel, og det e itte hvilken som helst kar, men ein mann med bokstavlig talt mange jønn i varmen.

Han gjer deg det du e ut etter, enten han har det på lager ell itte. Har`n det itte, lagar`n  det sjøl. 

Det kan vara alt i frå oppheng te blomsterpotter ,tannhjul te ei gamal vaskemaskin, el nytt understell på ein  traktortilhenger. 

Å sku du kommå te å fryse vinterstid, kan du berre ringe hit, før da kjem han Mekkel med Blitzen sin og fyller opp parafintynna di. 

Mekkel bærer preg tå dugnasånda som heng som ei tjukk tåke over bygda. Hos`n Mekkel e inga problem før stort el før lite.

Om du e berre 4 år, og trehjulssykkelen har fått hard medfart, sveiser og varmer`n Mekkel slek at ein e på vegen att ganske fort.

Før såpass skjønner`n Mekkel at det e viktig å ha doningen  i orden om ein e liten el stor. 


Eldors sang til Mekkel

(mel: Flåklypa Grand Prix)

Eldors sang til Mekkel (mel: Flåklypa Grand Prix)

Takk og pris for han Mekkel
Og alt som ruller og går
Jorda går i sin faste bane
og vinter veksler med vår
Tenk om motor`n sku ryke
så kloden vår gjekk i stå.
Følk på Begnadal`n og mange andre
dom ville fort ramle tå.

Jorda er ein prikk i væla.
Og på jorda,
her lever du og je.
Midt i væla, der ligg Haedal`n.
og i denna bygda har vi tenkt å bli.

Takk og pris for han Mekkel
og alt som ruller og går.
Alt som lever, og er i rørsle,
og snart er det grotid og vår.


Harald på konsert

Det var ikke første gang Harald var på korpskonsert.   -Konserten er fin, og jeg liker trommene bes!

Harald fikk til og med lov til å prøve dem!

 --Jeg kommer gjerne igjen på neste konsert! sa en smilende og svært fornøyd publikummer.


 

På vegne av bygdefolket takker Hedalen.no for en flott konsertopplevelse.  Samarbeid på tvers av bygdegrenser bør fortsette.  Vi er rett og slett bedre sammen enn det vi kan få til hver for oss.  Tenk om vi kunne se dette på flere områder i Sør-Aurdal!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |