tPublisert:  10.11.06

 

 

Det er ikke usunt å røre seg

Noen mener at jogging er djevelens verk.  Andre er ikke helt enige i det. ;-)  Å gå er svært sunt.  En daglig spasertur på 4 km er et godt bidrag til fysisk og psykisk helse.

Harry Brenden er en flittig trimmer.  Søndag morgen møtte vi ham på vei nordover i bygda.  Målet denne dagen var å gå 5,2 km. --Jeg blir mye mindre stiv når jeg beveger meg, sier han til Hedalen.no

Fysisk aktivitet forebygger alderssykdommer

Professor dr. med Peter F. Hjort sier det slik: -- Hvis fysisk aktivitet fantes som en pille, ville den ha vært mest brukt av alle medikamenter. Forskningsrapporter fra hele verden bekrefter at det er en klar sammenheng mellom fysisk aktivitet og god helse. Moderat fysisk aktivitet forbedrer helsen og funksjonsdyktigheten i eldre alder. Med en halv times mosjon hver dag, reduserer du risikoen for sykdom, skader og for tidlig død. 

Barn og unge

Det er ingen tvil om at fysisk aktivitet har en positiv virkning på barns og unges yteevne og helse i oppveksten. Den bidrar til å forebygge en rekke alvorlige sykdommer senere i livet. Bortimot halvparten av dagens barn beveger seg for lite. 

-- Hyppig og allsidig fysisk aktivitet synes å være nødvendig for en normal utvikling av organer og vev, og for god helse både i oppveksten og senere i livet, sier høyskolelege Helge Dyre Meen ved Norges Idrettshøgskole.

Bunkeflomodellen

Hedalen barne- og ungdomsskole har bestemt seg for å satse på den såkalte Bunkeflomodellen.  Les mer her.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |