t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Naturopplevelser

-Av Arne Heimestøl-

Tirsdagen denne uka ble en spesiell dag for meg.  På slutten av musikktimen i 8. klasse oppdaget Sondre en tiur i ei bjørk ved skolen.  Fotoapparat hadde jeg ikke med, så jeg tok en rask tur hjem for å hente det.  Den neste timen tok jeg over 100 bilder av tiuren som ikke så ut til å ha noen som helst frykt for verken elever eller lærere på skolen.

Det er fem år siden Pelle tiur gjestet oss.  I dag må jeg innrømme at jeg lurer på om det er den samme storfuglen som har kommet igjen.  For det første kan slike fugler bli opptil 10 år gamle.  For det andre var det spor etter tiur hjemme på tomta mi da jeg kom hjem.  Pelle tiur var en flittig gjest hjemme hos oss.  Eldstejenta mi, Kamilla, fikk til og med lov til å klappe den, og Pelle forsynte seg flittig av julegrana vår da han var her.

Om det er Pelle 1 eller Pelle 2, er ikke så vesentlig.  Det ble en flott dag med fotoapparatet og helt sikkert en sjelden opplevelse for  skoleelevene.

Nå bor jeg slik til at jeg har nærkontakt med annet vilt også.  I høst har et ekorn dukket opp flere dager etter hverandre.  Hver vinter mater vi rådyr, og elgen sørger bestandig for å "beskjære" epletrærne våre.

For noen år siden bodde det en rev i garasjen.  Den tok villig imot brødskiver, tre i slengen, og gravde disse ned bak uthuset vårt.

Alle disse opplevelsene hører med til det jeg vil kalle livskvalitet.  Vi bor i en fantastisk natur, og om dyrene noen ganger blir nærgående, så har i alle fall ikke jeg blitt skremt. 


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |