t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Vær velkommen vinter!

 

-Av Wenche Størseth-
 

Hyttefolket sover ikke – selv om det er vinter og sommertiden er over. Hytta, Hedalen og alt som ”rører” seg i bygda engasjerer og angår oss også, glem ikke det! Ikke minst takket være Hedalen.no, kan vi følge med fra ”utkantstrøka”. Vinteren er lang, synes mange, men vi hilser den velkommen likevel, gjør vi ikke?

Vi har noen forventninger til vinteren også. Det er litt deilig når de første snøflakene daler ned, når frosten river litt i nesa og luften blir frisk og kjølig. Det er litt spennende og befriende med den første skituren. Det er veldig mye hygge, kos og glede med alle juleforberedelsene, tross alt! Det er godt å måke snø også, i alle fall den første gangen! Det er et under å tenke på at alt som var så fargerikt og frodig fremdeles er der – under all snøen – og våkner til liv igjen – om et halvt år!

Vi kan ikke unngå vinteren – om vi ikke gjør som trekkfuglene og andre solhungrige nordmenn – flytter til varmere breddegrader i et halvår. Vi ville savnet denne årstiden om vi ikke hadde den. Vi bodde i USA i ett år, men heldigvis et sted hvor vi også fikk oppleve snø og kulde.

Bare se på barna – hvor glade og ivrige de er når de kan base, skli og utfolde seg på ski og skøyter i vinterens prakt! Vi har da mye å glede oss over også om vinteren?

Som for eksempel at Hedalen skal få et eget skisenter –Vassfarporten Alpinsenter! Her har noen tydelig skjønt hva det dreier seg om, legge til rette for bygdas barn og ungdom med tilbud i nærmiljøet og samtidig sørge for at de kan komme seg ut i naturen. Selv jobber jeg med promotering av skisporten i Skiforeningen i Holmenkollen og vet hvor viktig det er at vi tar vare på våre tradisjoner og vår nasjonalsport og sørger for rekruttering til skiidretten.

Vel, uansett levebrød eller ikke – vinteren er en realitet – og nå er den her enten vi vil eller ei.
Noen er kanskje så heldige at de har lett adkomst til hytta si året rundt. Vi har vel egentlig ”stengt” vår for i år, men en skal ikke se bort fra at det kan bli en tur før veien blir måkt ned til Strøen i vinterferien. Ja, for neste år kan vi komme til vårt ”Eventyr” både i vinterferien og til påsken igjen. Verden går fortsatt fremover – selv på vinterstid!

I mange år har Torolv Slettebråten trofast brøytet veien fra Govann til Strøen og mange andre steder, inntil i fjor. Ingen kunne brøyte mer, det ble brått så dyrt! Vi skrev brev og kontaktet andre hytteeiere og grunneiere ved Strøen. Jo, de forstod vår reaksjon, men det var det hele. Vi kom til hytta i påsken likevel, med barn og barnebarn, takket være snøscooteren til Håvard Sukke. Og for en drømmepåske det ble i år!

Så, til påske eller før, vi kommer oss fra dør til dør. Det er betryggende og gjør det hele litt enklere for oss ”langveisfarende” som hilser vinteren velkommen!


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |