tPublisert:  10.11.06

 

 

En kulturpersonlighet

--Trygve Bolstad har gjennom mange år vært den viktigste personen når det gjelder rekruttering til folkemusikklivet i Valdres.  Han sitter inne med mye kunnskap og lager selv mange nye låtter. Dette sier Bente Ingholm Hemsing til Hedalen.no etter en stor konsert på Fagernes sist lørdag.

Foto:  Arne G. P.Valdres Folkemusikkgruppe markerte femtenårsjubileet sitt med konserten "Skjemt O Alvor".  Denne gangen fikk tilhørerne møte mange musikere som har vært innom folkemusikkgruppa tidligere.  Det ble et hjertelig gjensyn.

På konserten ble 60-årsjubilanten Trygve Bolstad hedret. Han er faktisk den eneste i gruppa som har vært med i alle de 15 årene.

Det vanket mye ros for hans store innsats i blant annet opplæring i hardingfeletradisjon. 

--Trygve er svært sjenerøs person, forteller Bente oss. --Han har interesse for alle uansett alder og nivå, og han er bestandig positiv.  Det er alltid hygge og trivsel rundt Trygve!  Så må vi ikke glemme at han er en lugn humorist, og ofte har han mange gode historier på lager.

Alle tre Hemsing-barna spiller med folkemusikanten fra Hedalen.  --Dette er hyggelige og positive opplevelser. -Er dere hedøler klar over hvilken kulturpersonlighet dere har i bygda ? undrer Bente.

--Vi vil ønske jubilanten mange gode år i folkemusikkmiljøet, og nå håper vi at han snart kommer ut med plate! Vi retter en stor takk til Trygve for alt arbeid han har lagt ned for folkemusikkmiljøet i Valdres gjennom mange år! avslutter Bente Ingholm Hemsing.

Foto:  Arne G. P.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |